Πολιτική

17 Ιουνίου 2024 11:49 Τελευταία ενημέρωση : 17 Ιουνίου 2024 20:11

Σήφης Βαλυράκης: Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του

Διάβασέ μου το...

Η αντίδραση της οικογένειας στην αναβολή της δίκης για την ανθρωποκτονία του πρώην υπουργού.

Σήφης Βαλυράκης: Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του
-

Αναβλήθηκε η  δίκη για την ανθρωποκτονία του Σήφη Βαλυράκη, λόγω της καθολικής αποχής των δικηγόρων.

Η δίκη ορίστηκε για τις 20 Ιανουαρίου 2025, λίγο προτού συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από την ανθρωποκτονία του πολιτικού, σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν η χήρα του κα οι συνήγοροί του, οι οποίοι ζήτησαν συντομότερη δικάσιμο. Η συνήγορος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε σε μία «πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων» για τους οποίους τόνισε πως «απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στην Χαλκίδα». 

Κατά τη διάρκεια της διακοπής σημειώθηκε ένταση μεταξύ μελών του ακροατηρίου, των κατηγορούμενων και τους συνηγόρους υποστήριξης, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να υποστηρίζει πως απειλήθηκε από έναν εξ αυτών, τον οποίο και φωτογράφισε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, υπήρξε λογομαχία ανάμεσα στον Σήφη Βαλυράκη που είχε βγει με το σκάφος του για ψαροντούφεκο και τους δύο ψαράδες που ήταν στο αλιευτικό τους. Το περιστατικό φέρεται να κλιμακώθηκε από την πλευρά των κατηγορουμένων που, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ενήργησαν με κοινή δράση με στόχο την εξουδετέρωση του θύματος. «Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούταν με το σκάφος του "ΜΙΝΑ" και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια, με τη χρήση ενός ξύλινου κονταριού, τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέληση του στη θάλασσα», αναφέρεται στην δικογραφία στην οποία τονίζεται επίσης για τους δύο ψαράδες πως «Θέλοντας δε να συγκαλύψουν την πράξη τους, μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο Ιωσήφ Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα χτυπώντας στην προπέλα των εν κινήσει σκαφών, απομακρύνθηκαν.. από το σημείο, εγκαταλείποντας αυτόν αβοήθητο και χωρίς να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία, καίτοι καλώς γνώριζαν ότι αναζητείτο το θύμα από τις λιμενικές αρχές, παρεμποδίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε έγκαιρη σωστική ενέργεια».


Ειδήσεις σήμερα:

Παγκράτι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας

Ξάνθη – Τροχαίο Δυστύχημα: Νεκρός ο γιος του “Πράσινου παπά του Ασωπού”

Euro 2004: Στο Σύνταγμα το τρόπαιο που “σήκωσε” η Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ