Κοινωνία

14 Ιουνίου 2024 13:59 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιουνίου 2024 01:31

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας επιστρέφει στην φυλακή

Διάβασέ μου το...

Είναι η δεύτερη φορά που ο Άρειος Πάγος αναιρεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορονέα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας επιστρέφει στην φυλακή
-

Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, καθώς ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας το 2019 ήταν ουσιαστικά εκείνη που είχε ανοίξει την πόρτα της φυλακής για τον πρώην Ειδικό Φρουρό. Και αυτό γιατί είχε "σπάσει" τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Λόγω του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου το Εφετείο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ο καταδικασθείς είχε εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής και έτσι είχε αποφυλακιστεί.

Όμως τώρα ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση περί αναγνώρισης ελαφρυντικού και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα πρέπει να ξανακαθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για να αποφασιστεί εκ νέου εάν δικαιούται ή όχι ελαφρυντικό.

Έως τότε θα ισχύει η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Άρειος Πάγος αναιρεί το ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορονέα. Η πρώτη ήταν το 2022. Τότε είχε συλληφθεί, είχε οδηγηθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, είχε αναγνωριστεί ξανά το ελαφρυντικό, αποφυλακίστηκε, όμως για μία ακόμα φορά ο Άρειος Πάγος αποφαίνεται ότι κακώς του δόθηκε το ελαφρυντικό και θα πρέπει να ξανακαθίσει στο εδώλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασχηματισμός: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ηλεία - Μάνα 11χρονης για 37χρονο: Αν τον έβλεπα μπροστά μου θα τον σκότωνα (βίντεο)

Βόλος: Έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα κι αρνήθηκε το αλκοτέστ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ