Κοινωνία

18 Μαΐου 2024 11:59

Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Συνεχίζει αμείωτα η εισροή μεταναστών στο νησί της Κρήτης με αφίξεις τόσο στο Λασίθι όσο και στα Χανιά.

Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)
-

Στον εντοπισμό και την περισυλλογή 32 μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος, 16 ναυτικά μίλια δυτικά του Γαϊδορονησίου νότια της Κρήτης προχώρησαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού σώματος.

Νωρίτερα κάποιος από τους επιβαίνοντες είχε καλέσει σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 αναφέροντας ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Μεταξύ των επιβαινόντων περιλαμβάνονται 4 άνδρες πακιστανικής υπηκοότητας και 28 υπήκοοι Συρίας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο ανήλικα κορίτσια και δύο γυναίκες. Ολοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν από ένα πλωτό του λιμενικού στους Καλούς Λιμένες.

Εντωμεταξύ τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιόχωρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το δεξαμενόπλοιο “ALKAID” σημαίας Λιβερίας εντόπισε και περισυνέλλεξε 51 αλλοδαπούς (όλοι άντρες) στη θαλάσσια περιοχή 33 ν.μ. νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Κρήτη - Μεταναστευτικό

Το Δ/Ξ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο της Παλαιόχωρας Χανίων όπου οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε προσωρινό χώρο φύλαξης, στο λιμάνι της Σούδας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του σκάφους μεταφοράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Μαρτυρίες για τον εφιάλτη της 40χρονης και των παιδιών της

Κάννες - Λάνθιμος: Πρεμιέρα για την ταινία του “Kinds of Kindness” (εικόνες)

Γάζα: Βρέθηκαν οι σοροί τριών ομήρων – Ανάμεσά τους και της Σάνι Λουκ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ