Κοινωνία
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη ελέγχει εταιρείες για "καρτέλ"
Τί ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, εκτός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Άκουσε το άρθρο
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, μαζί με την έρευνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνει και άλλη έρευνα με ελληνικό ενδιαφέρον.
Οι μισοί δήμοι της χώρας έβαλαν υδρόμετρα για να περιορίσουν την σπατάλη νερού, αλλά φαίνεται οτι τα αγόρασαν σε πολύ αλμυρή τιμή. Η Ευρωπαική Εισαγγελία ερευνά, τώρα, αυτή την υπόθεση μαζί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα σπιτάκια ανακύκλωσης.
Το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου:
Πώς ξεκίνησε;
Η Ευρωπαική Ένωση διέθεσε 180 εκ. ευρώ για ψηφιακά υδρόμετρα. Αυτά μπήκαν στους μισούς δήμους της χώρας και τρείς εταιρείες μοιράσθηκαν την πίτα. Έγιναν ελεγχοι σε δήμους, όπως το Ρέθυμνο, όπου όλα βρέθηκαν σωστά και καλώς γινομένα, καθώς ο συγκεκριμένος δήμαρχος δεν είχε επιλέξει κάποιον απο τους τρείς προμηθευτές που κινούσαν το πρόγραμμα.
Ένας εργαζόμενος της διαχειριστικής αρχής του ΥΜΕΠΕΡΑ (της υπηρεσίας που διαχειρίζεται υποδομές και περιβάλλον με χρήματα του ΕΣΠΑ) κατέφυγε στην Εισαγγελία.
Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι σε αρκετές περιπτώσεις, όπου υπήρχε συνεννόηση των προμηθευτών, οι τιμές ήταν «τσιμπημένες» κατά περίπου 30% σε σχέση με τα ίδια υλικά που πωλούνταν σε άλλες αγορές.
Να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση των ρολογιών έχει ολοκληρωθεί κατά 30%. Τα υδρόμετρα αυτά είναι αναγκαία, καθώς αποκαλύπτουν την κλοπή νερού, μπορούν να δείχνουν σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση και έχουν εγκατασταθεί σε πολύ μεγάλους δήμους της χώρας με μεγάλη κατανάλωση νερού.
Γάζα: Δύο νοσοκομεία αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους
Πατρών – Πύργου: Πυροβολισμοί εν κινήσει κατά οδηγού - Δεν τραυματίστηκε ο οδηγός
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!