Παιδεία-Θρησκεία

22 Μαρτίου 2018 08:19

Δέκα Έλληνες συγγραφείς σε δέκα νέα προγράμματα του E-Learning του ΕΚΠΑ

«Στο Εργαστήρι του Συγγραφέα – Λογοτεχνία και Κριτική» για όσους αγαπούν τη λογοτεχνία κι επιθυμούν να γνωρίσουν σε βάθος το έργο 10 σημαντικών σύγχρονων συγγραφέων.

Δέκα Έλληνες συγγραφείς σε δέκα νέα προγράμματα του E-Learning του ΕΚΠΑ
-

Γνωρίστε σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς - μελετήστε το έργο τους - γράψτε ένα κριτικό κείμενο για αυτό.

Πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες βασίζεται η νέα, καινοτόμος σειρά προγραμμάτων από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α.), προσεγγίζοντας τη λογοτεχνία από ποικίλες πλευρές. Στοχεύοντας στο ευρύτερο κοινό, αλλά και στους αφοσιωμένους λάτρεις της λογοτεχνίας, η φιλοδοξία των προγραμμάτων «Στο εργαστήρι του συγγραφέα - Λογοτεχνία και Κριτική» είναι να ανοίξουν έναν κόσμο φαντασίας και γνώσης.

Για πρώτη φορά, το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκεντρώνει σε μια σειρά προγραμμάτων επιλεγμένους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, οι οποίοι μιλούν εκ βαθέων για το έργο τους.

Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Θανάσης Βαλτινός, Βασίλης Βασιλικός, Ρέα Γαλανάκη, Σωτήρης Δημητρίου, Μιχάλης Μοδινός, Δημήτρης Νόλλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλέξης Πανσέληνος, Έρση Σωτηροπούλου και Χρήστος Χρυσόπουλος.

ΕΚΠΑ  - Στο Εργαστήρι του Συγγραφέα

Οι συγγραφείς, καθένας στο δικό του πρόγραμμα, ανοίγουν το εργαστήριό τους και οι συμμετέχοντες τους παρακολουθούν να παρουσιάζουν τα βιβλία τους, να σχολιάζουν και να διαβάζουν τα κείμενά τους, να περιγράφουν τους ήρωες των βιβλίων τους, να μιλούν για την κριτική του έργου τους, να εξομολογούνται τα μελλοντικά τους σχέδια και να αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του τρόπου με τον οποίο γράφουν.

Η μελέτη και η γραφή της λογοτεχνικής κριτικής αποτελούν σημαντικά θέματα κάθε προγράμματος, αλλά εξετάζονται σε ένα ευρύ πλαίσιο που ξεπερνά την απλή κατανόηση των κειμένων, στοχεύοντας στην ευρύτερη και βαθύτερη αντίληψη της ζωής και τελικά στην προσωπική ανάπτυξη της ευαισθησίας και της κριτικής σκέψης του ατόμου μέσα από την προσέγγιση της λογοτεχνίας.

Το κάθε πρόγραμμα αποσκοπεί στο να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τη δεξιότητα να συνθέτουν ένα πολύπλευρο και εύστοχο κριτικό κείμενο (βιβλιοπαρουσίαση, άρθρο, ομιλία κ.λπ.), ενώ παράλληλα θα καλλιεργηθεί και θα οξυνθεί η αναγνωστική και η κριτική τους αντίληψη.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Ε. Πετράκης. Ακαδημαϊκή υπεύθυνος της συγκεκριμένης κατεύθυνσης προγραμμάτων είναι η καθηγήτρια Έρη Σταυροπούλου και Επιμελητής παραγωγής ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των Προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.

10 νέα… καινοτόμα προγράμματα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης για όσους αγαπούν την ανάγνωση και τη λογοτεχνία κι επιθυμούν να γνωρίσουν σε βάθος το έργο 10 σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων και Ελληνίδων συγγραφέων.

Αφήστε τη λογοτεχνία να σας οδηγήσει σε έναν κόσμο φαντασίας και γνώσης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)