Δικαιοσύνη
Τα στοιχεία που «δένουν» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Σε… αναμμένα κάρβουνα είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά εξαιτίας των εγγράφων που διαβίβασαν στην Βουλή οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Στοιχεία-φωτιά περιλαμβάνονται στο πόρισμα των δύο εφετών ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου, με βάση τα οποία ζήτησαν την άρση ασυλίας εννέα μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δεν ήταν μέχρι σήμερα κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ζήτησαν επιπλέον και την άρση ασυλίας των έξι βουλευτών που είχαν διωχθεί αρχικά, προκειμένου να ασκηθούν εναντίον τους και νέες συμπληρωματικές ποινικές διώξεις.
Το αίτημα των δύο ανακριτριών, πυροδοτεί νέο γύρο δικαστικών εξελίξεων, με νέες διώξεις, απολογίες και ενδεχομένως νέες προφυλακίσεις των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, αλλά και πολιτικών εξελίξεων, καθώς με την παρέμβασή τους οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου θέτουν πιθανόν και θέμα νομιμότητας του κόμματος.
Μάλιστα, στο 100 σελίδων πόρισμά τους, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, οι εφέτες ανακρίτριες ζητούν την άρση ασυλίας για τους Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχαήλ Αρβανίτη, για τους οποίους ζητούν την έγκριση του Κοινοβουλίου, προκειμένου να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ενέργειες που στοχεύουν στη διά της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της οργάνωσης».
Στο ίδιο υπόμνημα οι ανακρίτριες ζητούν την άρση της ασυλίας για ακόμη έξι βουλευτές, που είναι ήδη υπόδικοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Γιώργο Γερμενή, Γιάννη Λαγό, Ευστάθιο Μπούκουρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο πόρισμα των ανακριτριών γίνεται επίκληση 115 καταθέσεων μαρτύρων που εξετάστηκαν στη διάρκεια της ανάκρισης, ενώ καταγράφονται επίσης τα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είχαν κατασχεθεί σε σπίτια υπόδικων βουλευτών, όπου εντοπίστηκαν αρχεία με βαρύ αποδεικτικό υλικό, βίντεο, φωτογραφίες και έγγραφα.
Τι αναφέρεται στο πόρισμα-φωτιά
Η οργάνωση ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο και είχε χαρακτήρα ιδεολογικής κατεύθυνσης στον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφορές στο Γ' Ράιχ, τον Χίτλερ και τα SS.
Τα μέλη κάθε τοπικής οργάνωσης φέρονται να καλούνται σε κάθε δράση ή εκδήλωση της οργάνωσης με SMS που έχουν εμπιστευτική διαβάθμιση, όπως προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Η οργάνωση έχει ιεραρχική δομή με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που αφορούν τη διάδοση των θέσεων και των ιδεών, την εκπαίδευση των μελών αλλά και την επιβολή τους με τη βία.
Οι ανακρίτριες επικαλούνται και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς σε εκδηλώσεις, ενώ για τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης επικαλούνται πειστήρια που δείχνουν ότι οι ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής μετέχουν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό, φορούν τα ίδια ρούχα με σήμα τον μαίανδρο και περπατούν συντεταγμένα...
Από τις καταθέσεις μαρτύρων προκύπτουν αποκαλυπτικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, ενώ γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες επιθέσεις της, όπως είναι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Πέραμα εναντίον μελών του ΠΑΜΕ, η επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα στο Πέραμα, η επίθεση στον κοινωνικό χώρο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ στην Ηλιούπολη, η επίθεση στο στέκι Αντίποινα, η δολοφονία Λουκμάν, η επίθεση στη συναυλία στην Καλλιθέα, κ.λπ.
Οι ανακρίτριες αναφέρουν επίσης και την πλήρη καταγραφή των όπλων που κατασχέθηκαν σε σπίτια βουλευτών της οργάνωσης...
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!