Πολιτική

Σήμερα19:31 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα21:06

ΣΥΡΙΖΑ - Πολιτική Γραμματεία: Οι προϋποθέσεις υποψηφιότητας, το συνέδριο και οι νέες κόντρες

Διάβασέ μου το...

Ποιοι, πότε και με ποιους τρόπους αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, από το να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ - Πολιτική Γραμματεία: Οι προϋποθέσεις υποψηφιότητας, το συνέδριο και οι νέες κόντρες
-

Οι τρόποι για να γίνει εφικτή η μη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές φαίνεται ότι είναι το θέμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία του οργάνου, η οποία είναι αντίθετη στον κ. Κασσελάκη, έχει σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο της διαγραφής του από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος, λύση η οποία ωστόσο στην συνέχεια παραμερίστηκε ως μάλλον πολιτικά απρεπής.

Άλλο ενδεχόμενο το οποίο εξετάζουν μέλη της ΠΓ είναι ο προσδιορισμός του κριτηρίου του λευκού Ποινικού Μητρώου ως προϋπόθεσης για την θέση υποψηφιότητας. Πρόσφατα η Κατερίνα Νοτοπούλου έχει κατηγορήσει τον κ. Κασσελάκη για εις βάρος της μπούλινγκ, δεν έχει όμως προβεί στην λήψη κάποιων νομικών μέτρων σχετικά με την υπόθεσή αυτή και έτσι το θέμα αυτό δεν έχει επηρεάσει, μέχρι στιγμής, το ποινικό προφίλ του πρώην προέδρου.

Άλλες προϋποθέσεις τις οποίες σκέφτονται να θεσμοθετήσουν είναι η συγκέντρωση των υπογραφών 50 τουλάχιστον μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η οριστική και αναλυτική υποβολή πόθεν έσχες αλλά και η έλλειψη οφειλών προς τον δημόσιο τομέα. Άγνωστο παραμένει το κατά πόσον ο κ. Κασσελάκης πληροί όλους τους παραπάνω όρους, πάντως στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ εκείνοι οι οποίοι ψήφισαν εναντίον της πρότασης μομφής ήταν 120.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Πολιτική Γραμματεία είναι αρμόδια απλώς να προτείνει. Τις ενδεχόμενες αλλαγές θα πρέπει να επικυρώσει, το επικείμενο συνέδριο του κόμματος. Έτσι η “μάχη” φαίνεται να μεταφέρεται τώρα στις οργανώσεις του κόμματος, όπου και από τα δύο στρατόπεδα θα γίνει τεράστια προσπάθεια να εξασφαλίσουν συμπαγή πλειοψηφία στους συνέδρους.


Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΠΥΥ – Παράνομες συνταγογραφήσεις: Έτσι “ξεσκέπασε” η ΕΛΑΣ το κύκλωμα

Κομισιόν: Ο Τζιτζικώστας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο “βιώσιμων μεταφορών και τουρισμού”

Βόσπορος: Σχοινοβάτης “πέρασε” από την Ασία στην Ευρώπη (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ