Πολιτική

Χθες13:53 Τελευταία ενημέρωση : Χθες20:12

Φωτιά στην Αττική: Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση

Διάβασέ μου το...

Πως σχολίασε ο Κασσελάκης τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην διυπουργική σύσκεψη. Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ζητά ο Ανδρουλάκης. Τι απαντάνε κυβερνητικές πηγές.

Φωτιά στην Αττική: Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση
-

Η καταστροφική φωτιά που έπληξε την βορειοανατολική Αττική και άφησε πίσω της μια νεκρή γυναίκα και ανυπολόγιστες καταστροφές, αποτέλεσε το αντικείμενο οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης

«Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στη Βουλή, τον Σεπτέμβριο, αφού θα έχει περάσει η ένταση και η πίεση από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, και η αντιπυρική περίοδος θα βαίνει προς το τέλος της, ώστε να γίνει και ο σχετικός απολογισμός», όπως ενημερώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Τα ίδια πρόσωπα διευκρινίζουν με νόημα ότι «η συζήτηση θα γίνει επί τη βάσει στοιχείων και πραγματικών δεδομένων και όχι με πολιτικά τσιτάτα».

«"Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι", δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην αποψινή διυπουργική σύσκεψη», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν το πίστεψα όταν το διάβασα, αλλά έτσι εξηγείται γιατί από το πρωί επιχειρείται να δοθεί από την προπαγάνδα το σήμα της επιτυχούς διαχείρισης. Είναι το νέο αφήγημα Μητσοτάκη: Θα λέμε πόσο πετύχαμε για να ξεχάσουν πόσο αποτύχαμε», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Να διενεργηθεί άμεσα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τον οποίο, «ήρθε η ώρα» ο πρωθυπουργός να δώσει εξηγήσεις για το «επιτελικό μπάχαλο» των κυβερνήσεων του.

Σε σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «για μία ακόμη χρονιά, η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές ακόμα και λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας με τραγικό απολογισμό. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, τεράστια οικολογική καταστροφή, απώλεια περιουσιών για εκατοντάδες συμπολίτες μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Ζηλανδία: Μεθαμφεταμίνη βρέθηκε σε γλυκά που μοίραζε φιλανθρωπική οργάνωση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νεκρή βρέθηκε εθελόντρια

Άγρια δολοφονία 6χρονου: Η μητέρα με τον σύντροφό της τον έστησαν στον τοίχο και τον πυροβολούσαν


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ