Πολιτική

Σήμερα15:36

Τουρκικός Τύπος: Προκλητική η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου

Διάβασέ μου το...

Για πρώτη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί σε εκδηλώσεις στην Κύπρο για την 20η Ιουλίου.

Τουρκικός Τύπος: Προκλητική η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου
-

«Οι Ελληνοκύπριοι προκαλούν» με την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο ισχυρίζεται ο τουρκικός τύπος.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τουρκγκιούν, «στο πλαίσιο της 50ής επετείου της ‘ειρηνευτικής επιχείρησης’ (εισβολής) στην Κύπρο, θα διοργανωθούν τελετές και εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του MHP Ντεβλέτ Μπαχτεσλί και ο πρόεδρος του CHP Οζγκιούρ Οζέλ θα παραστούν στις επίσημες τελετές που θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το αμφίβιο πλοίο TCG Anadolu θα δέσει στο λιμάνι της Κύπρου».

Εφημερίδα Τουρκγκιούν

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, «το TCG Anadolu θα ηγηθεί μιας ναυτικής παρέλασης με τη συμμετοχή 50 πλοίων διαφορετικών τύπων όπως φρεγάτες, κορβέτες, σκάφη εφόδου, υποβρύχια και πλοία αποβίβασης. Θα πραγματοποιηθεί παρέλαση τζετ πάνω από την ‘τδβκ΄ με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών F-16. 50 χαιρετισμοί πυροβολικού θα πραγματοποιηθούν από τις ‘κυπριακές μονάδες’ πυροβολικού».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «στις 20 Ιουλίου, όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν θα βρίσκεται στην ‘τδβκ΄ για τις τελετές για την 50η επέτειο της ‘ειρηνευτικής επιχείρησης’, ο Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επίσης την ‘νότια Κύπρο’. Ο Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην εκδήλωση καταδίκης που θα διοργανωθεί στη ‘νότια Κύπρο’ για την 50ή επέτειο της ‘ειρηνευτικής επιχείρησης’.

Ο Πρόεδρος της ‘ελληνοκυπριακής διοίκησης’ Χριστοδουλίδης τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη και τον κάλεσε στις εκδηλώσεις καταδίκης. Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση καταδίκης που θα πραγματοποιηθεί στη ‘νότια Κύπρο’».

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καύσωνας μέχρι την Κυριακή... τουλάχιστον

Ρεύμα: Η επιδότηση τον Αύγουστο και ο έκτακτος φόρος

Τουρκία: Ο Δένδιας υπονομεύει την προσέγγιση Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ