Πολιτική

08 Ιουλίου 2024 13:22

Μιλλιέτ: Ο στρατιωτικός διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται

Διάβασέ μου το...

Ο Τούρκος Στρατηγός Αλί Σιβρί, θα επισκεφθεί τον Διοικητή της Ελληνικής Πρώτης Στρατιάς, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λάρισα.

Μιλλιέτ: Ο στρατιωτικός διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται
-

 

Σύμφωνα με την Μιλλιέτ, παρά τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά καιρούς μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο διάλογος μεταξύ των στρατιωτικών συνεχίζεται στο πλαίσιο μιας θετικής ατζέντας.

Μετά τις αμοιβαίες επισκέψεις των διοικητών των συνοριακών μονάδων στη Θράκη στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο Τούρκος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Μετίν Γκουράκ συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, στη συνάντηση των αρχηγών Γενικών Επιτελείων των Βαλκανικών χωρών στην Αλβανία. 

Μία από τις σημαντικές επισκέψεις στο πλαίσιο του Σχεδίου Εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για το 2024 θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Ο Τούρκος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Καντίρ Γιλντίζ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Διοίκηση του Ελληνικού Στόλου στις 8-9 Ιουλίου. Ο Γιλντίζ θα συναντηθεί με τον Υποναύαρχο Γεώργιο Φλώρο. 

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, μετά την επίσκεψη αυτή, ο Τούρκος Στρατηγός Αλί Σιβρί, Διοικητής της Πρώτης Στρατιάς στην Κωνσταντινούπολη, θα επισκεφθεί τον Διοικητή της Ελληνικής Πρώτης Στρατιάς, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λάρισα.


Σοζτζού:«Οι ΗΠΑ θέτουν σε συναγερμό τη βάση τους στην Κρήτη»

Ναυτική Βάση Σούδας

Σύμφωνα με την εθνικιστική εφημερίδα της αντιπολίτευσης Σοζτζού «Η ναυτική βάση των ΗΠΑ στη Σούδα στα Χανιά, στο ελληνικό νησί της Κρήτης στη Μεσόγειο, έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού»

«Ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων αντιδράσεων κατά των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα, έχουν ενταθεί οι ανησυχίες ότι μια τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να στοχεύσει αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό ή εγκαταστάσεις.

Αναφέρθηκε ότι η απόφαση για συναγερμό ελήφθη για το λόγο αυτό. Πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη την Ευρώπη έχουν επίσης τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού. Εκτός από το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό δεν επιτρέπεται σε κανέναν άλλον η είσοδος στη βάση.

Ανακοινώθηκε ότι το αυξημένο επίπεδο συναγερμού αποφασίστηκε για πρώτη φορά στη βάση τα τελευταία δέκα χρόνια», αναφέρει η Σοζτζού.

Ειδήσεις σήμερα:  

Ουκρανία: Οικογένεια που επέστρεφε από την εξοχή σκοτώθηκε από νάρκη

Τροχαίο στην Κρήτη: Εικόνες από το απανθρακωμένο όχημα

Εκλογές στη Γαλλία: Η νίκη της Αριστεράς και τα σενάρια διακυβέρνησης


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ