Πολιτική

13 Ιουνίου 2024 16:45

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Τα λεφτόδεντρα, η κοστολόγηση και ο Γκρίνμπεργκ

Διάβασέ μου το...

Τον Πρωθυπουργό καλεί ο Στέφανος Κασσελάκης να πάνε μαζί στο ΓΛΚ και να εξετάσουν ένα - ένα τα μέτρα που προτείνουν. Τι απαντά το Μαξίμου.

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Τα λεφτόδεντρα, η κοστολόγηση και ο Γκρίνμπεργκ
-

Την πρόσκληση του για από κοινού εξέταση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την φορολογία και την ακρίβεια, επαναφέρει με ανάρτηση του ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: "Ευγενική Υπενθύμιση προς ΝΔ: Πέρασαν 2 μέρες που ο Κ. Μητσοτάκης μιλούσε για ‘λεφτόδεντρα' αναφερόμενος στις προτάσεις νόμου μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και μια δίκαιη φορολόγηση. Αναμένουμε απάντηση για να πάμε μαζί στο ΓΛΚ για να εξετάσουμε ένα-ένα τα μέτρα που προτείνουμε".

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε για τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές ότι «ένα μέρος του κόσμου ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά έστειλε και στην αντιπολίτευση. Γιατί αν οι εύκολες λύσεις και τα λεφτόδεντρα είχαν οποιαδήποτε βάση, δεν θα είχαμε την 3η ραγδαία πτώση των ποσοστών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η επαναφορά της ρητορικής του προηγούμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με ακόμα πιο τοξικά χαρακτηριστικά απέτυχε. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ που κατάφερε να χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς το αποτέλεσμα θα το δούμε ως μία ακόμα ευκαιρία να τρέξουμε πιο γρήγορα το πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχουμε να υλοποιήσουμε. Αυτό μας είπαν», υπογράμμισε.

Σχετικά με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να αξιολογηθούν τα προγράμματα των κομμάτων, απάντησε πως «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα τον καλέσει το Υπουργείο Οικονομικών στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών της Βουλής για να γίνει η σχετική αξιολόγηση και συζήτηση πάνω στην αξιολόγηση». Είπε ότι οι αριθμοί είναι αδιαμφισβήτητοι και πως πέραν των προγραμμάτων θα υπάρξει υπενθύμιση για τα έξτρα τα οποία ακούστηκαν στην προεκλογική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά άρθρο της "Καθημερινής" για τον κ. Γκρίνμπεργκ ανέφερε ότι είχε σύμβαση με τη ΝΔ και πληρωνόταν με τιμολόγια προς το κυβερνών κόμμα.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κυβενρητικός εκπρόσωπος ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του ότι «μην έχοντας κάτι ουσιαστικό να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ψέλλισε κάποια ακατάληπτα περί ροπής "στη μη αποπληρωμή δανείων ή καθυστερημένη ροπή δανείων". Μάλλον, ο κ. Μαρινάκης είχε στο μυαλό του το δικό του κόμμα, το οποίο χρωστάει στις τράπεζες 500 εκατομμύρια ευρώ και παραμένει άγνωστο το αν και το πώς αυτά αποπληρώνονται».

«Στη συνέχεια για ακόμη μία φορά έδειξε να υπεκφεύγει της πρότασης-πρόκλησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για κοινή αξιολόγηση των προγραμμάτων μας στο ΓΛΚ όπου θα δούμε αναλυτικά την κοστολόγηση των προτάσεων μας, αλλά και την επικοινωνιακή φούσκα περί "λεφτόδεντρων" που αναμασά η κυβέρνηση της ΝΔ. Προφανώς φοβάται να μην εκτεθεί όπως έγινε τον Μάρτιο όταν το ΥΠΟΙΚ κοστολογούσε 16 δισ. δηλαδή περίπου 10 δισ. περισσότερα απ΄ ότι αξιολόγησε το ΓΛΚ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», αναφέρει και καταλήγει:

«Σε ό,τι αφορά τον κ. Γκρίνμπεργκ και τον τρόπο με τον οποίο αμείβεται, τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δώσει πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις τόσο για το ύψος της αμοιβής όσο και για το είδος της σύμβασης που έχει συνάψει με τον κ. Γκρίνμπεργκ. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα όχι μόνο τα τιμολόγια, για τα οποία έκανε λόγο ο κ. Μαρινάκης, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν την επαγγελματική σχέση του συγκεκριμένου σύμβουλου επικοινωνίας με το κόμμα και την κυβέρνησή του. Όλα στο φως εδώ και τώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Βορίδης: Πρέπει να διορθωθούν πολιτικές που στενοχώρησαν τον κόσμο (βίντεο)

Έφυγε από την ζωή ο Βαγγέλης Νιάκας

Ηράκλειο - Βιασμός από ανήλικο: Καταγγελία 27χρονης για πρώην σύντροφο της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ