Πολιτική

18 Ιουνίου 2024 14:12 Τελευταία ενημέρωση : 19 Ιουνίου 2024 08:22

Κούγιας - Κασσελάκης: Ο Λύτρας, η “αντρική συμπεριφορά” και τα χυδαία σχόλια για τον Τάιλερ

Διάβασέ μου το...

Ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε επίθεση με αναφορές στην σεξουαλική ζωή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τοποθέτηση του τελευταίου για δηλώσεις του ποινικολόγου υπέρ του Απόστολου Λύτρα. Πως απάντησε στα ομοφοβικά σχόλια, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κούγιας - Κασσελάκης: Ο Λύτρας, η “αντρική συμπεριφορά” και τα χυδαία σχόλια για τον Τάιλερ
-

Η υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, όπως φαίνεται έχει σταθεί αφορμή για ανταλλαγή ανκοίνωσεων και αναρτήσεων μεταξύ του ποινικολόγου, Αλέξη Κούγια και του Πρόεδρου τυ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ , Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, αφού ο δεύτερος, μέσα απο ανάρτησή του σχολίασε όσα είπε ο ποινικολόγος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα. 

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στον ποινικολόγο που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και είπε μεταξύ άλλων πως «Ήταν υπερβολική η δίωξη που του ασκήθηκε, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, αποδέχθηκε την πράξη του».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως "Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι".

Λίγη ώρα αργότερα, ο ποινικολόγος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως "σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνώστες οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναικά ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

"Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνώστες οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά".

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητάει ο Κασσελάκης

Απαντώντας στον Αλέξη Κούγια, σε ανάρτηση του στα social media, o Στέφανος Κασσελάκης, ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας ως κακοποιητή τον Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά, στην απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Κούγια αναφέρονται τα εξής:

« Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος. Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα. Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας. Υ.Γ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».

Η Νέα Αριστερά με ανακοίνωση της άσκησε κριτική στον Αλέξη Κούγια τονίζοντας πως "με τις παρεμβάσεις του να βαθαίνει το βούρκο της χυδαιότητας, της ομοφοβίας και του μίσους".

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως "η καταδίκη κάθε δημοκράτη και σώφρονα πολίτη είναι δεδομένη. Οι ομοφοβικές δηλώσεις του σε βάρος του κ. Κασσελάκη δεν χωράνε σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Ο σκοταδισμός δεν μπορεί να μολύνει τις κοινωνίες μας,  εν έτει 2024. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εκπρόσωπο του να τον επαναφέρει στο δημόσιο λόγο".

Στην καταδίκη της ανακοίνωσης κατά του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή Livenews με το δημοσιογράφο, Νίκο Ευαγγελάτο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλω να καταδικάσω μία απαράδεκτη ανακοίνωση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη. Αυτά είναι αδιανόητο να γράφονται και να λέγονται. Προφανώς δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι ο λήπτης μίας τέτοιας ανακοίνωσης. Πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι σε τέτοια ρητορική. Είτε είμαστε στη ΝΔ, είτε είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εν προκειμένω ήταν θύμα ο κ. Κασσελάκης και το καταδικάζουμε συνολικά». Αναφορικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του γνωστού δικηγόρου, Απόστολου Λύτρα, από το σύζυγο της ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «επί μέρους παραλείψεις ελέγχονται», ενώ εμφανίστηκε συγκλονισμένος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν είδε ένα μέρος της κατάθεσης του θύματος.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει τα εξής:  Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε, με δυσκολία και μισόλογα, την χυδαία ομοφοβική επίθεση του Αλέξη Κούγια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη. Έστω κι έτσι, είναι ένα βήμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί τώρα να υπενθυμίσει στον πρωθυπουργό - αν τυχόν το έχει ξεχάσει -  πως ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, που είχε κάνει παρόμοια απαράδεκτη δήλωση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Απρίλιο, παραμένει βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Άλλωστε δεν είναι πλέον προεκλογική περίοδος για να φοβάται τυχόν απώλεια ψήφων, λαμβάνοντας τη σωστή απόφαση για διαγραφή. Καλά τα λόγια, αλλά οι πράξεις δείχνουν αν τα εννοούμε κιόλας.?

Ειδήσεις σήμερα:

Κυψέλη: Επίδοξος κλέφτης μηχανής μαχαίρωσε ανήλικους

NBA - Μητσοτάκης: Σωστή πρόβλεψη και για τους Σέλτικς

ΠΑΣΟΚ - Κωνσταντινόπουλος υπέρ Δούκα: Ο Ανδρουλάκης δεν νίκησε τον Κασσελάκη, θα κερδίσει τον Μητσοτάκη;


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ