Πολιτική

13 Ιουνίου 2024 09:25

Βορίδης: Πρέπει να διορθωθούν πολιτικές που στενοχώρησαν τον κόσμο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπ. Επικρατείας έκανε λόγο για κυβερνητικά λάθη στην επικοινωνιακή διαχείρηση σοβαρών ζητημάτων. Πως αποτίμησε την μείωση των ψήφων της ΝΔ στις Ευρωεκλογές.

Βορίδης: Πρέπει να διορθωθούν πολιτικές που στενοχώρησαν τον κόσμο (βίντεο)
-

«Ανάταξη σημαίνει ότι πρέπει να διορθωθούν οι πολιτικές που στενοχώρησαν τον κόσμο. Όλοι αξιολογούνται από τον Πρωθυπουργό και φυσικά και από τους πολίτες», είπε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σχετικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, τα ποσοστά της ΝΔ και την αναμενόμενη αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος.

Όπως είπε πάντως, «αλλαγή πολιτικών δεν είναι ότι αλλάζει η Κυβέρνηση, παραμένει η Κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βασικές παράμετροι των πολιτικών είναι αυτές που θα χρειαστεί να δούμε».

«Τι λέει ο Πρωθυπουργός; Η έμφαση θα πρέπει να είναι στην αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικων. Αν θεωρεί ότι ακολουθεί μια πολιτική που δεν έχει αποδώσει και πρέπει να δει γιατί είναι μη λειτουργική ή πρέπει να δει άλλα σημεία», προσέθεσε.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, «είναι το πρώτο θέμα για τον κόσμο η ακρίβεια, αλλά και για εμάς, ακόμη και στον τρόπο αντιμετώπισης της. Είναι σύνθετο, απαιτητικό και επίμο ως πρόβλημα. Προφανώς πρέπει να γίνουν περισσότερα και καλύτερα. Η ακρίβεια δεν είναι ιδεολογικό ζήτημα, εδώ είναι ένα ζήτημα μέτρων και δεν είναι και λίγα αυτά που έχουμε πάρει. Η μονη συζητηση που έχουμε μια εκκρεμότητα ειναι ο ΦΠΑ, που η πρακτική έχει δείξει ότι η μείωση του δεν φτάνει στους καταναλωτές. Να πυκνώσουμε τους ελέγχους, το ακούω, αλλά δεν δέχομαι ότι δεν γίνονται έλεγχοι».

Επεσήμανε με νόημα ότι «δεν υπήρχε μια τρομερή ιδέα που την κρατούσε στην τσέπη και την είχαμε για να την βγάλουμε αν δεν πάει η ΝΔ καλά στις εκλογές».

«Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που λίγο πολύ τα είπαμε και πρέπει να τα δούμε. Για τους ελεύθερους επαγγελματίεςείπε ο Πρωθυπουργός πρέπει να δούμε το δηλωθέν εισόδημα, αλλά να υπάρξουν και σημειακές διορθώσεις. Ειναι σωστή η απόφαση για τα POS για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής; Είναι. Ταλαιπωρήθηκαν οι επαγγελματίες και η αγορά για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές; Ταλαιπωρήθηκαν! Για την πυροπροστασία δεν μπορει να πει κανένας όχι να μην τα καθαρίζουμε τα οικόπεδα, αλλά η διαχείριση του θέματος ήταν λάθος. Άρα, τι λέμε; Ότι ενώ η στρατηγική είναι σωστή, στην εφαρμογή υπήρξαν πολλά ζητήματα εφαρμοστικά, τα οποία δημιούργησαν μεγάλο θέμα. Άρα στο θέμα της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας, εδώ είναι ένα παράδειγμα», υπογράμμισε ο Υπ. Επικρατείας.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ακόμη ότι «δημιουργήθηκαν πάρα πολλά ζητήματα σε διάφορα σημεία, με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κι αυτό ειναι μια αλήθεια. Αλλάζω την συνολική πολιτική; Όχι, αλλά κοιτάζω να διορθώσω πράγματα για να ειναι πιο απλές οι πολιτικές». 

Ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα και τα ποσοστά της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι από το ένα εκατομμύριο ψήφων που έχασε η Νέα Δημοκρατία, μόλις 35.000 ψήφιοι πήγαν στα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, αποδίδοντας την μείωση του εκλογικού ποσοστού του κυβερνώντος κόμματος σε ένα σύνολο αιτίων, λέγοντας χαρακτηριστικά «Λειτούργησαν όλα σωρευτικά: η χαλαρή ψήφος, η ακρίβεια, “είμαι δυσαρεστημένος με την τάδε πολιτική σου”, έχω και αυτό το θέμα πχ. ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν με πείθουν και οι άλλοι... μένω σπίτι μου» και προσθέτοντας ότι απείχαν από τις εκλογές, κατά βάση, ψηφοφόροι της ΝΔ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία - Σύζυγος 37χρονου: Εύχομαι να βγει πεθαμένος από την φυλακή (βίντεο)

Ηράκλειο - Βιασμός από ανήλικο: Καταγγελία 27χρονης για πρώην σύντροφο της

Ο Μέσι αποκάλυψε την τελευταία του ομάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ