newbeta.ant1news.gr Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές | Πολιτική | ANT1News

Πολιτική

Σήμερα 20:12

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ο επίτημος Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και Σύμβουλος του "K Group" κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στη Ρίτσα Μπιζόγλη, για το αν η αλλαγή συνόρων Ουκρανίας και Ρωσίας, μέσα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, φέρνει ανατροπές στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τις τελευταίες μέρες με όλες αυτές τις διαδικασίες και με όλες αυτές τις συνομιλίες, τα meeting, τις συναντήσεις που γίνονται προκειμένου να επέλθει μία ειρήνευση στην Ουκρανία. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και όπως ακούσαμε υπάρχει κάποια αντίληψη ότι ίσως και να μην καταλήξουμε κι αυτή τη φορά σε κάποιο ειρηνευτικό σχέδιο. Θεωρώ όμως ότι αυτή τη φορά είμαστε πολύ κοντά, θα καταλήξουν νομίζω κάπου το οποίο δεν ξέρω αν θα είναι μία μόνιμη και διαρκή ειρήνη αλλά θα είναι σίγουρα μία εκεχειρία η οποία θα δώσει στις δύο πλευρές την δυνατότητα της ανασυγκρότησης. Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Σε ό,τι αναφορά στο ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι και οι δύο αυτοί οι οργανισμοί οι οποίοι ο μεν ένας είναι πολιτικός και στρατιωτικός, ο άλλος είναι πολιτικός και οικονομικός όπως και η ευρωπαΐκή ένωση δηλαδή, νομίζω ότι το ΝΑΤΟ είχε και έχει τη δυνατότητα να παρέμβει αλλά η Ουρανία δεν είναι μέλος του για να γίνει η χρήση του άρθρου 5, παρόλαυτα σε όλη τη διάρκεια του πολέμου μέσω της υποστήριξης σε πληροφορίες, σε συμβουλές, χώρες του ΝΑΤΟ βοήθησαν την Ουκρανία σε αυτό τον πόλεμο. Η ευρωπαΐκή ένωση και να ήθελε δε νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να παρέμβει δότι δεν έχει ούτε κοινή φωνή στην εξωτερική της πολιτική ούτε κοινά εθνικά συμφέροντα, αλλά κυρίως δεν έχει ισχύ».


«Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, νομίζω ότι η Τουρκία έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή καιροσκοπεί και περιμένει να δει που θα κάτσει η μπίλια. Έπαιξε κάποιο ρόλο, προσπάθησε να παίξει κάποιο ρόλο, δεν είμαι σίγουρος ότι ο ρόλος αυτός ήταν καταλυτικός όσο ήταν των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά στην πίεση στην Ουκρανία προκειμένου να κάτσει στο τραπέζι, αλλά και σην πίεση στους ευρωπαίους προκειμένου να συμφωνήσουν.

Είδατε ότι το πρώτο σχέδιο που βγήκε των 28 άρθρων φαίνεται να αλλάζει, μιλάμε για 19. Σε ό,τι αφορά το τρίγωνο Ρωσίας – Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ένα τρίγωνο το οποίο πρέπει να παραμείνει με τις ισορροπίες που είναι απαραίτητες για να συνυπάρχει αυτό το τρίγωνο.

Οι ΗΠΑ χρειάζονται την Ευρώπη προκειμένου πηγαίνοντας προς τον Ειρηνικό, που θέλουν και έχουν αναγνωρίσει ως το κύριο κέντρο βάρους των ενδιαφερόντων τους για τα χρόνια που θα έρθουν, να είναι σίγουροι ότι ο Ατλαντικός είναι ασφαλής με το ευρωατλαντικό σύνολο, και η Ρωσία πρέπει να μην αφεθεί σε καμία περίπτωση να πέσει στην αγκαλιά της Κίνας. Εξάλλου γι’ αυτό γίνονται όλα αυτά κι αυτές οι πιέσεις προκειμένου να τελειώσει αυτό το μέτωπο και να ασχοληθεί η Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες με το μέτωπο που τους ενδιαφέρει περισσότερο που είναι στον ειρηνικό», δήλωσε ο κ. Φλώρος στον ΑΝΤ1.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκι

Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί εναντίον χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ ως το 2029




12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)