Κόμματα
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Οι βουλευτές Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Λεουτσάκος και κ.Σταματάκη, τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού.
Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά επανέλαβαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος και Ελένη Σταματάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, το πρωί της Τρίτης.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος, ο κ.Λεουτσάκος είπε:
«Δεν μπορεί το πρώτο λιμάνι της χώρας να είναι υπό ιδιωτικό καθεστώς. Δεν είναι οποιαδήποτε επιχείρηση. Χώρες που έχουν ιδιωτικό έλεγχο στις υποδομές τους είναι αποικίες».
Ο ίδιος αναγνώρισε, επιπλέον, τον αγώνα της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές που «επιχειρούν να ‘στραγγαλίσουν τη χώρα’».
Η κ.Σταματάκη, από την πλευρά της, συμπλήρωσε ότι ο χαρακτήρας του λιμανιού πρέπει να παραμείνει δημόσιος.
«Είμαι εδώ γιατί διεκδικώ το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού και πιστεύω ότι αυτή είναι η άποψη όλων των φορέων του Πειραιά» είπε και πρόσθεσε ότι «το λιμάνι θα πρέπει να ανοίξει στην πόλη με το εμπορικό και πολιτιστικό του κομμάτι του και έχουμε κάνει επανειλημμένα προτάσεις για το θέμα αυτό».
Η βουλευτής σημείωσε ότι αυτού του είδους οι συσκέψεις πρέπει να σταματήσουν και να ανοίξει ένας διάλογος στην πόλη, καθώς θα πρέπει η κοινωνία να αντιληφθεί την αξία του λιμανιού.
Η ΟΜΥΛΕ, από την πλευρά της, επανέλαβε την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ενώ ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα θα επιδιώξει συναντήσεις με φορείς και σωματεία του Πειραιά, για κοινές δράσεις, αλλά και με κυβερνητικά στελέχη, ώστε να ξεκαθαριστεί η θέση της κυβέρνησης, καθώς και να τους δηλώσουν ότι είναι αμετακίνητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, κ. Γεωργακόπουλος υπενθύμισε ότι η σύμβαση παραχώρησης που έχουν υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με τον ΟΛΠ, θα πρέπει να αναθεωρηθεί από τη Βουλή.
Ζητώντας για ακόμα μία φορά, να σταματήσουν οι διαγωνισμοί προκήρυξης για την πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, είπε ότι εμπορικές συμφωνίες σε ένα λιμάνι στο οποίο έχουν βάλει «ταμπέλα: πωλείται όπως είναι επιπλωμένο» δεν μπορούν να υπάρξουν αυτή τη στιγμή, ενώ επεσήμανε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι λειτουργούν υπό το άγχος το τι θα γίνει σε πέντε με έξι μήνες». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας προειδοποίησε επίσης ότι, η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί έξω από τους θεσμούς.
Συμπλήρωσε δε ότι, η σχετικά προκήρυξη για το διαγωνισμό πώλησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ μπορεί να σταματήσει γιατί δεν δημιουργεί κανένα έννομο συμφέρον για αθέτησή της και ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από τη σημερινή κυβέρνηση ότι τη βρήκε από τους προηγούμενους.
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!