Οικονομία

24 Μαΐου 2024 08:50

Απάτη – Βόλος: “Μαϊμού” τουρίστας… έγδυσε επιχειρηματία

Διάβασέ μου το...

Πως ο νεαρός κατάφερε να ξεγελάσει τον ξενοδόχο και να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό. Η ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Απάτη – Βόλος: “Μαϊμού” τουρίστας… έγδυσε επιχειρηματία
-

Θύμα απάτης έπεσε ένας 59χρονος που διαθέτει τουριστική επιχείρηση στον Πτελεό τoυ Αλμυρού και  καταδικάστηκε για απάτη μέσω υπολογιστή ένας 24χρονος Αλβανός από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. 

Ο 24χρονος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το θύμα εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος πελάτης για κράτηση δωματίου. Στη συνέχεια του έστειλε μήνυμα και  τον ενημέρωσε ότι κατέθεσε τα χρήματα της προκαταβολής και στο πλαίσιο διεκπεραίωσης της συναλλαγής του ζήτησε να ανοίξει υπερσύνδεσμο που του είχε στείλει.

Ωστόσο, όταν ο 59χρονος άνοιξε  τον υπερσύνδεσμο, που τον μετέφερε σε εικονικό περιβάλλον τράπεζας, πέρασε τους τραπεζικούς του κωδικούς και  ο απατεώνας του απέσπασε  ποσό 3.000 ευρώ.

Ο 24χρονος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο να επιστρέψει το ποσό που απέσπασε από τον 59χρονο και δικαστικά έξοδα 1.500 ευρώ.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Τοπικές βροχές και βοριάδες την Παρασκευή

Σεισμός στην Κάσσο

Euroleague – Final 4: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδικούν το “στέμμα”


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ