newbeta.ant1news.gr Αλλού με το τουλούμι και αλλού με το σταγονόμετρο | ΑΡΝΙΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ | ANT1News

ΑΡΝΙΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΑΡΝΙΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ

17 Νοεμβρίου 2025 18:25

Αλλού με το τουλούμι και αλλού με το σταγονόμετρο

Ο Τάσος Αρνιακός γράφει στο ant1news.gr, για την επιδείνωση του καιρού που θα δούμε τις επόμενες ημέρες.

-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Συνεχόμενα βαρομετρικά χαμηλά, με μέτωπα κακοκαιρίας μας πλησιάζουν από τα δυτικά με βορειοανατολική κίνηση και θα φέρουν ραγδαίες επαναλαμβανόμενες βροχές και καταιγίδες, που -ειδικά το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης (18 & 19/11)- θα επηρεάσουν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Επισημαίνεται ότι, στα νησιά του Β. Ιονίου, την Ήπειρο και την Δυτική Στεριά Ελλάδα και ειδικά στην Κέρκυρα τους Παξούς, τη Θεσπρωτία, την δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία, οι βροχές θα είναι ισχυρές με μεγάλες ραγδαιότητες και επαναλαμβανόμενες, με συνέπεια τον υπαρκτό κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα σε πεδινές περιοχές και κυρίως κοντά σε ποτάμια και κοίτες χειμάρρων  και ρεμάτων.

Επίσης, επειδή οι περιοχές αυτές έχουν δεχθεί μεγάλα ύψη βροχής από την αρχή του φετινού φθινοπώρου και το έδαφος τους είναι κορεσμένο από νερό, υπάρχει ο κίνδυνος και για τοπικές κατολισθήσεις, κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιοχών.

Κατά τα άλλα, και τις επόμενες ημέρες, οι βροχές θα εξακολουθήσουν να πέφτουν, κυρίως στα δυτικά και την Ήπειρο με το "τουλούμι", αλλά με το "σταγονόμετρο" αλλού, οι νοτιάδες θα συνεχιστούν στα πελάγη  5-7 μποφόρ, μεταφέροντας ζέστη και σκόνη από την Αφρική και υγρασία από την Μεσόγειο, γεγονός που ευνοεί τον σχηματισμό πρωινών και βραδινών ομιχλών μεταφοράς.

Ο υδράργυρος, τουλάχιστον στα κεντρικά και νότια με θερμοκρασίες Απριλίου, θα ξερνάει τους 20-21 βαθμούς Κέλσιου, ενώ στα νησιά και τη Κρήτη τους 23-24.

Τέλος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι ιδίες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι, σχεδόν και το τέλος εβδομάδας, με τον χειμώνα, προς το παρόν αόρατο… Ευτυχώς για την τσέπη μας!

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)