Πολιτική

16 Ιουνίου 2024 10:34 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιουνίου 2024 20:07

Μηταράκης: Υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας

Διάβασέ μου το...

Ο Νότης Μηταράκης καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ''Στούντιο με θέα'' μίλησε για τον πρόσφατο ανασχηματισμό, το αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μηταράκης: Υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας
-

Ο Νότης Μηταράκης καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ''Στούντιο με θέα'' μίλησε για τον πρόσφατο ανασχηματισμό και το αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές.

Αναφερόμενος στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο κ. Μηταράκης σημείωσε στον ΑΝΤ1, πως «ο Πρωθυπουργός έκανε έναν πάρα πολύ καλό ανασχηματισμό. Επέστρεψε στελέχη με πάρα πολύ καλή εμπειρία σε κρίσιμους τομείς. Τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, εξαιρετικούς συναδέλφους, τον. κ. Θεοδωρικάκο, τον κ. Τσιάρα, τον κ. Παναγιωτόπουλο, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι. Από εκεί και πέρα η μάχη θα δοθεί στο αποτέλεσμα. Οι Υπουργοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και ο Πρωθυπουργός θα κριθεί από τον ελληνικό λαό το 2027 από τη συνολική απόδοση της Κυβέρνησης».

Ερωτηθείς για τους λόγους που οδήγησαν στο ποσοστό του κόμματος στις ευρωεκλογές, ο κ. Μηταράκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το θέμα του γάμου των ομόφυλων ήταν ένα διχαστικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία. Εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν ψήφισαν τον νόμο, όπως ξέρετε».

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης επεσήμανε, με αφορμή την ένταξη πολιτικών προσώπων που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο στο κυβερνητικό σχήμα, πως «ο Πρωθυπουργός σεβάστηκε απολύτως τις απόψεις όλων των βουλευτών. Αυτό που είπε ότι σέβομαι τις απόψεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το έδειξε στην πράξη. Η Νέα Δημοκρατία, και αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία του Μητσοτάκη, άνοιξε την αποδοχή του κόμματος σε μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία που έφτασε και στα όρια της κεντροαριστεράς, και αυτό έδωσε το 41%».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».


Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2024 - Αμβούργο: Άνδρας απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι και τον πυροβόλησαν (βίντεο)

Κέρκυρα - Μαθράκι: Νεκρός ο τουρίστας που είχε χαθεί

Ενδοοικογενειακή βία: Κρατείται ο γνωστός δικηγόρος που φέρεται να ξυλοκόπησε την σύζυγό του