Πολιτική

07 Ιουνίου 2024 23:21

Ηράκλειο – Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ σημαίνει προσφορά στον τόπο, γνώση και ευθύνη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τι ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στην Κρήτη. Το κάλεσμα για στήριξη. Η κριτική που άσκησε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ηράκλειο – Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ σημαίνει προσφορά στον τόπο, γνώση και ευθύνη (εικόνες)
-

Με κάλεσμα προς το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και να ξανακάνει την Κρήτη “πράσινο νησί” έκλεισε την τελευταία προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανρουλάκης, λέγοντας: «Καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, ό,τι κόμμα και αν ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές: Μπορούμε αυτήν την Κυριακή η Κρήτη να ξαναγίνει πράσινη και να γκρεμίσει τη γαλάζια κυριαρχία, το γαλάζιο του πολιτικού χάρτη. Ένα ακόμη μεγάλο βήμα με πράσινο το νησί της δημοκρατίας, το νησί των αγώνων και της ελευθερίας, το νησί του Ελευθερίου Βενιζέλου, το νησί που αγάπησε πιο πολύ από οποιονδήποτε τον ιδρυτή μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου». Αμέσως πριν, ο κ. Ανδρουλάκης είχε εκφωνήσει την παρακάτω πολιτική ομιλία:

«Ας αναλογιστεί ο ελληνικός λαός: ποιος είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος σήμερα. Ποιος είναι αυτός που εκβιάζει ευθέως τους πολίτες λέγοντας ότι αν δεν τον ξαναψηφίσουν και δεν του δώσουν ξανά 41% επισείει τον κίνδυνο της αστάθειας. Υπήρξε ποτέ κυβέρνηση που είχε διαφορά από τη δεύτερη πολιτική δύναμη κατά 121 έδρες, κ. Μητσοτάκη; Πόση διαφορά θέλετε για να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις; Πόση διαφορά σε έδρες θέλετε για να πατάξετε την διαφθορά που παράγει το δικός σας σύστημα εξουσίας; Αυτός ο εκβιασμός απέναντι στους πολίτες είναι μνημείο αλαζονείας, μνημείο υπεροψίας και πρέπει αυτό το μνημείο να γκρεμιστεί αυτή την Κυριακή προς όφελος της κοινωνίας,  προς όφελος της δημοκρατίας.

Μπορεί να είναι αξιόπιστος ο πρωθυπουργός, που δεσμεύτηκε σε μένα προσωπικά ότι θα υπάρχει άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών και ενώ με δικαίωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, -το Συμβούλιο της Επικράτειας-, δεν δέχεται η ΕΥΠ να εφαρμόσει τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης; Αυτό δεν είναι κανονική ευρωπαϊκή δημοκρατία και είναι υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης.

Τώρα μας προέκυψε και δεύτερος “Μητσοτάκης”. Ο κ. Κασσελάκης, που είχε το θράσος να έρθει στο Ηράκλειο και να μας κάνει μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Την ώρα που τα έλεγε, όμως, ήταν δίπλα του ο υπουργός του κ. Καραμανλή, ο κ. Αντώναρος, ο υπουργός του κ. Καραμανλή, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο ανακοινωθείς υπουργός του κ. Μητσοτάκη, ο ναύαρχος Αποστολάκης ενώ και ο ίδιος το 2019 ήταν έτοιμος να φορέσει το υπουργικό κουστούμι της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει μάλιστα για τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης. Αγαπητέ κ. Κασσελάκη, δεν πάει η Αλλαγή με offshore και φορολογικούς παραδείσους για να βγάζετε εκατομμύρια εις βάρος του λαού.

Ανδρουλάκης - Ηράκλειο

Η δύναμη που θα μας δώσετε θα είναι πάνω απ’ όλα δική σας δύναμη. Δύναμη διαφάνειας, δύναμη αξιοκρατίας, δύναμη προοπτικής και ελπίδας για όλους τους Έλληνες και κυρίως για τις νεότερες γενιές του τόπου.

Αν την Κυριακή ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, ψηφίζετε ένα κόμμα με προσφορά στον τόπο, με γνώση, με ευθύνη. Ψηφίζετε ένα κόμμα με πρόγραμμα, με σωστές θέσεις για το μέλλον το δικό σας, των παιδιών σας και των εγγονιών σας. Στέλνετε, παράλληλα, ένα σωστό μήνυμα κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα δεν επιλέγετε τον απολίτικο λαϊκισμό, την αυτάρεσκη αλαζονική ελαφρότητα.

Στη χώρα μας οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ έχουν μάθει χρόνια τώρα να περιφρονούν τους απλούς ανθρώπους. Να περιφρονούν κοινώς αυτούς που θεωρούν ότι δεν έχουν πλάτες. Γι’ αυτόν τον λόγο περιφρονούν κι εμένα. Γιατί νομίζουν ότι χωρίς να έχω πλάτες δεν μπορώ να νικήσω. Θα νικήσω με όλους εσάς. Δεν τους έχω καμία ανάγκη, διότι δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου αυτονομία. Δεν διαπραγματεύομαι τις αξίες και τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης. Όλοι εμείς είμαστε οι άνθρωποι, που δεν βρήκαμε τίποτα έτοιμο και γι’ αυτό η αξία της νίκης μας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη την ερχόμενη Κυριακή. Καλώ, λοιπόν, κάθε δημοκράτη, κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα που θέλει η πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα, που θέλει σεβασμό στα δικαιώματα του, εργασία με αξιοπρέπεια, κοινωνικό κράτος, την Κυριακή αυτή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να ενώσουμε τις ελπίδες μας. Να ενώσουμε ό,τι κάνει την Ελλάδα μια ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα και να είστε σίγουροι ότι την Δευτέρα το πρωί θα ’ναι μια καλύτερη μέρα για όλους. Η πατρίδα μας και μπορεί και αξίζει περισσότερα και θα τα καταφέρουμε μαζί.

Ανδρουλάκης - Ηράκλειο

Το ΠΑΣΟΚ είναι μια αξιόπιστη δύναμη απέναντι στην τραγωδία της Κυβέρνησης αλλά και απέναντι στην κωμωδία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σας καλώ όλους μαζί να δώσουμε έναν αγώνα για τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμη και όταν κάποιες στιγμές αυτός ο αγώνας φαίνεται μάταιος, δεν πρέπει να λυγίζει κανένας δημοκράτης. Ακόμα και όταν απέναντι σε αυτόν τον αγώνα είναι ισχυρά κέντρα εξουσίας. Η δύναμή μας δεν είναι αυτοί. Η δύναμή μας ήταν και είναι όλοι εσείς.

Η κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της επιλογές οδηγεί τον ελληνικό λαό σε σταθερή απόκλιση από τους δείκτες ευημερίας της ΕΕ. Πώς φτάνουμε πιο κοντά στην Ευρώπη, όταν το μερίδιο κερδών στην αγορά είναι το τρίτο από την κορυφή στην Ε.Ε. και οι μισθοί του λαού δεύτεροι από το τέλος; Αυτό είναι ένα καθαρό στοιχείο, που αποδεικνύει ότι φύγαμε από τη λιτότητα αλλά η πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους είναι εδώ καθημερινά εις βάρος των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης,

Επαναλαμβάνω την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την καθιέρωση νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Στους συνταξιούχους, λέμε όχι στα pass της ομηρίας. Δεσμευόμαστε για μία θεσμική παρέμβαση για τους φτωχότερους συνταξιούχους. Το κόστος για το νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 ανθρώπους είναι 600 εκατ. ευρώ.

Ανδρουλάκης - Ηράκλειο

Θυμάμαι λίγο πριν εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και, ενώ θα έλειπα έναν χρόνο από τη Βουλή, μου ασκούσαν κριτική: “Μα πως θες να σε ψηφίσει ο λαός όταν είσαι ευρωβουλευτής και όχι βουλευτής;” Το ξέχασαν το συγκεκριμένο επιχείρημα στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη, που μέχρι το 2027 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή των Ελλήνων. Όπως καταλαβαίνετε, κάποιοι έχουν ειδική μεταχείριση και προστασία από τα μίντια. Δεν γίνεται αντιπολίτευση από το TikTok. Αντιπολίτευση γίνεται από τη Βουλή, αντιπολίτευση γίνεται με καθημερινούς αγώνες. Αντιπολίτευση γίνεται όταν έχεις αυτονομία από τα συμφέροντα και τις ελίτ και όχι όταν είσαι ο καλοχαϊδεμενος  όλων αυτών.

Πριν από λίγες ώρες μάθαμε ότι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το ΠΑΣΟΚ να καταργηθεί η golden visa, ο κ. Κασσελάκης αγόρασε το ακίνητό του με αίτηση για golden visa. Επιτέλους, λίγη ντροπή. Σταματήστε. Μην υπονομεύετε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, όταν ήδη υπάρχει μία τέτοια κρίση εμπιστοσύνης.

Ανδρουλάκης - Ηράκλειο

Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος σε μία συντηρητική Ευρώπη, που επέβαλε τη λιτότητα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, που είναι απέναντι στον ευρωστρατό, απέναντι στην κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα. Κάθε ψήφος σε εμάς είναι ψήφος στους Δημοκράτες και Σοσιαλιστές, που θέλουν μία Ένωση δημοκρατική,  αλληλέγγυα, με ευρωστρατό, με κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μειώσουν τις ανισότητες.

Εμείς οραματιζόμαστε μια Ευρώπη που έχει ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Δεν επιτρέπεται να μην έχουμε την δύναμη να σταματήσουμε τη γενοκτονίας στη Γάζα όπου καθημερινά χάνουν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι. Το λέω αυτό διότι πρώτοι εμείς καταγγείλαμε την τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς αλλά σήμερα αυτό που κάνει ο Νεντανιαχου είναι ντροπή για όλη την ανθρωπότητα κι εμείς δεν υπερασπιζόμαστε δολοφόνους, κ. Μητσοτακη.

Αποκάλυψα το σκάνδαλο των υποκλοπών, εγώ πήγα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, εγώ πήγα στην ελληνική δικαιοσύνη, εγώ έβγαλα αντισυνταγματικό τον νόμο της συγκάλυψης.  Τι έκαναν οι “υπουργάρες” της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολουθούνταν; Κρύφτηκαν μπροστά στο φόβο να αντιμετωπίσουν ένα παρακράτος. Εμείς μπροστά στην δίψα του λαού μας για διαφάνεια και δικαιοσύνη συνεχίζουμε τον θεσμικό μας αγώνα και δεσμεύομαι εδώ από την Κρήτη ότι οποίος αρνηθεί να εφαρμόσει την απόφαση το ΣτΕ, θα με βρει νομικά απέναντι. Δεν θα κάνουμε πίσω, αν δεν πληρώσουν οι υπεύθυνοι του παρακράτους».

Ανδρουλάκης - Ηράκλειο

Ειδήσεις σήμερα:

Σύμη - Παρουσιαστής BBC: Η αγωνία, οι έρευνες και οι φωτογραφίες (βίντεο)

Βόρεια Μακεδονία: Πανεπιστημιακός του Διεθνούς Δικαίου “κατακεραυνώνει” την Σιλάνοφσκα

ΑΣΕΠ - Έρευνα ΑΝΤ1: Γιατί καθυστερούν οι εξετάσεις για προσλήψεις (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ