Καιρός

10 Φεβρουαρίου 2023 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 10 Φεβρουαρίου 2023 06:55

Καιρός: Η “Μπάρμπαρα” φεύγει με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται στην διάρκεια της Παρασκευής τα πιο έντονα φαινόμενα. Ποιες συνθήκες θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Παρασκευή προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 6 με 8 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά με ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα και θα σημειωθεί παγετός).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία, με ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι το απόγευμα στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -05 έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης με ασθενείς χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια, ενώ στα νότια αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στο νότιο Ιόνιο, στο κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά και στα βόρεια με ένταση 4-5 μποφόρ, στα υπόλοιπα τμήματα 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια και στα κεντρικά τους 7 με 8 βαθμούς, όμως στα δυτικά και στα νότια θα φτάσει στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως στα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια. Βαθμιαία, οι νεφώσεις στα αυξηθούν και είναι πιθανό τις βραδινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και από το βράδυ στα πελάγη ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” - Τρένα: Αλλαγές σε δρομολόγια την Παρασκευή

Μητσοτάκης για Μεταναστευτικό: Αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών

Σεισμός στην Τουρκία: Πολίτες κατά Ερντογάν για αδιαφορία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ