Quantcast

Πολιτική

01 Φεβρουαρίου 2023 23:31 Τελευταία ενημέρωση : 02 Φεβρουαρίου 2023 00:09

Ερντογάν: Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας

Διάβασέ μου το...

Πιστός στην τακτική της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της αλήθειας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ερντογάν: Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι TPT, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρα μας, παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας και τους ψαράδες μας αυξάνοντας την ένταση» και πρόσθεσε ότι «η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας, φυσικά, δεν αφήνουν και δεν πρόκειται να αφήσουν αναπάντητες αυτές τις εχθρικές ενέργειες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του δήλωσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά, που βρίσκονται πολύ κοντά στις ακτές και τους μεγάλους οικισμούς μας, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών», για να συμπληρώσει απευθυνόμενος στη χώρα μας «Γιατί πανικοβάλλεσαι με τον Ταϊφούν; Κάντο κι εσύ, να έχεις κι εσύ. Αυτό είναι το βήμα που κάναμε εμείς. Γιατί τους ενοχλεί αυτό;».

«Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε αυτά (σε αυτούς) και νομικά και στο πεδίο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις Ερντογάν αναφορικά με την Ελλάδα:

 Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί και να γίνει αποδεχτή η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία την τελευταία περίοδο. Αυτή η στάση και η αβάσιμη προπαγάνδα της Ελλάδας είναι ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας και συμμαχίας.

Η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι το ανερχόμενο προφίλ της Τουρκίας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό ενοχλεί πολύ την Ελλάδα. Απελπισμένη μπροστά στις απαντήσεις μας στα παράνομα βήματα της Ελλάδας, η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογες διεκδικήσεις. Πρώτον, δεν υπάρχει καμία βάση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να βασίσει τους ισχυρισμούς της για αεροπορικές παραβιάσεις.

Τι κάνουν οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από την Ελλάδα, η παρενόχληση των αεροπλάνων μας, η παρενόχληση των ψαράδων μας; Αυξάνουν την ένταση. Η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας, φυσικά, δεν αφήνουν και δεν πρόκειται να αφήσουν αναπάντητες αυτές τις εχθρικές ενέργειες.

Συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά, που βρίσκονται πολύ κοντά στις ακτές και τους μεγάλους οικισμούς μας, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών. Φυσικά, μετά, πανικοβάλλονται όταν λέμε «Tayfun». Γιατί σε πιάνει πανικός καλέ; Δηλαδή, εμείς δεν θα κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες; Κάναμε τον Tayfun. Εντάξει. Αυτή τη στιγμή έχει βεληνεκές 560 χλμ. Αλλά κι εγώ λέω στην αμυντική μας βιομηχανία, «560 χλμ δεν είναι αρκετά. Θα το φτάσετε στα 1000 χλμ». Κάνε το κι εσύ. Κάντο κι εσύ, να έχεις κι εσύ. Αυτό είναι το βήμα που κάναμε εμείς. Γιατί τους ενοχλεί αυτό;

Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε αυτά (σε αυτούς) και νομικά και στο πεδίο. Και τα IHA μας, τα SIHA μας, τα Ak?nc? μας και πάνω απ' όλα....

Ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφορικά με νέες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ανέφεραν τα εξής: Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν. Υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες. Στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και  με νομικά τεκμηριωμένα  επιχειρήματα .

Η Άγκυρα  οφείλει να συνειδητοποιήσει  πως το "ανερχόμενο προφίλ" της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο. Είναι το "ανερχόμενο προφίλ" μιας χώρας που ακολουθεί και  εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο , αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου , εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη . Απορρίπτουμε  στο σύνολο τους τα ανυπόστατα και έωλα  τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά – Φαρμακονήσι: Βίντεο ντοκουμέντο με πρόκληση από τουρκική ακταιωρό

Σορβατζιώτης: Πισπιρίγκου - Δασκαλάκης συμφώνησαν για διαζύγιο και “αμέσως” αρρώστησε η Τζωρτζίνα

Άλκης Καμπανός: σιωπηρή πορεία για τη μνήμη του (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ