Καιρός

23 Σεπτεμβρίου 2022 06:07

Καιρός: κρύο και τοπικές μπόρες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πόσο χαμηλά θα πέσει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι βοριάδες. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο βόρειο Αιγαίο και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και στη Θράκη και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις προμεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Από τις βραδινές ώρες βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια, , όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους, 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, τις πρωινές ώρες, αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί, τοπικά 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Ο υδράργυρος στα βόρεια θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή, με αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, δε τις πρωινές ώρες στα νότια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης – Γκουτέρες: Τουρκικές προκλήσεις και Κυπριακό στη συνάντηση

Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή

Μεξικό: Σφαγή σε αίθουσα μπιλιάρδου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ