Τεχνολογία

15 Ιουλίου 2022 15:31

Σύμπαν – “Τζέιμς Γουέμπ”: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τον πλανήτη Δία

Διάβασέ μου το...

Μετά τις πρώτες εικόνες από τα βάθη του σύμπαντος που προκάλεσαν δέος, το "Τζειμς Γουεμπ" έδωσε εικόνες και από την ανάλυση του Δία.

Σύμπαν – “Τζέιμς Γουέμπ”: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τον πλανήτη Δία
-


Νέες εντυπωσιακές εικόνες δημοσίευσε το James Webb, αυτή φορά από τον πλανήτη Δία, το μεγαλύτερο αέριο «γίγαντα» του ηλιακού μας συστήματος.

Μετά τις πρώτες εικόνες από τα βάθη του σύμπαντος που προκάλεσαν δέος και έδειξαν τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου, το James Webb έδωσε εικόνες και από την ανάλυση του Δία.

NASA - James Webb - πλανήτης Δίας

Οι φωτογραφίες αυτές μας τις ζώνες σύννεφων του γιγάντιου πλανήτη, τη γνωστή μεγάλη ερυθρά κηλίδα του και ακόμη και μερικούς από τους δακτυλίους του.

Στις εικόνες φαίνονται και κάποιοι δορυφόροι, μεταξύ αυτών και η Ευρώπη, ένας από τους λίγους «υποψήφιους» πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα για την ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής, καθώς εκτιμάται πως κάτω από την παγωμένη επιφάνειά της βρίσκεται ένας ωκεανός.

Η ομάδα επιστημόνων της NASA παρατήρησε επίσης αρκετούς αστεροειδείς, δοκιμάζοντας την ικανότητα του τηλεσκοπίου να μελετά γρήγορα κινούμενους στόχους, με το διαστημικό τηλεσκόπιο να ανταποκρίνεται εξαιρετικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη (εικόνες)

“Κένταυρος” - Ψαλτοπούλου: προβληματισμός για την μεταδοτικότητα του

Ημαθία - Τροχαίο: Πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι (εικόνες)