Κοινωνία

06 Φεβρουαρίου 2023 08:39 Τελευταία ενημέρωση : 06 Φεβρουαρίου 2023 20:30

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” - Αττική Οδός: “Εγκλωβίστηκαν” αυτοκίνητα λόγω του χιονιού

Διάβασέ μου το...

Ποιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου παρέμεινε κλειστό για λίγο το πρωί της Δευτέρας.

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” - Αττική Οδός:  “Εγκλωβίστηκαν” αυτοκίνητα λόγω του χιονιού
-

Έκλεισε γύρω στις 08:30 το πρωί της Δευτέρας, το τμήμα της Αττικής Οδού, από Κηφισίας έως Μαραθώνος στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Λίγο νωρίτερα, άνοιξε η έξοδος της Αττικής Οδού για Καρέα και Καισαριανή, στη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, σύμφωνα με την Αττική Οδό.

Πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή 'Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 ανέφεραν ότι στο εν λόγω τμήμα που παραμένει κλειστό, υπάρχουν αυτοκίνητα με οδηγούς και επιβάτες που "εγκλωβίστηκαν" στον αυτοκινητόδρομο, λόγω του χιονιού και των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα τους.

Έτσι, το τμήμα του αυτοκινητόδρομου έκλεισε προφανώς για να παρασχεθεί άμεσα βοήθεια στους εν λόγω οδηγούς και επιβάτες των αυτοκινήτων και να γίνει αποχιονισμός του δρόμου, ώστε να αποδοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία.

Όπως είπε η Μαρία Αναστασοπούλου, η Ελληνική Αστυνομία δέχθηκε 4 κλήσεις από οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί με τα οχήματα τους στην άκρη της Αττικής Οδού.

Γύρω στις 08:50 η Αττική Οδός αποδόθηκε στην κυκλοφορία σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα.

Πάντως, από την πλευρά τους, εκπρόσωποι της Αττικής Οδού υυποστηρίζουν ότι  "Δεν υπήρξε κανένας εγκλωβισμός. Συγκεκριμένα, πριν την Μαραθώνος κάποια αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα για να βάλουν αλυσίδες οι οδηγοί, γιατί στην Αττική Οδό δεν χρειάζονταν, σε αντίθεση με την Μαραθώνος. Μάλιστα, βοήθησαν σε αυτό οι δικοί μας υπάλληλοι.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω τμήμα της Αττικής Οδού είναι εκείνο στο οποίο εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, μέσα στα οχήματα τους, στην διάρκεια της κακοκαιρίας πουι έπληξε την Αττιική στις 24 Ιανουαρίου 2022.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα", πατώντας ΕΔΩ


Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία - Σεισμός: Πολύνεκρη η δόνηση των 7,8 Ρίχτερ (εικόνες)

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” - Αττική Οδός: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα λόγω του χιονιού

Κατέρρευσε στον χορό – Θρήνος στο γλέντι