Πολιτική

12 Ιουνίου 2024 09:19 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουνίου 2024 20:49

Γεραπετρίτης: Η Κυβέρνηση πρέπει να συνδεθεί και πάλι με την κοινωνία

Διάβασέ μου το...

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το «κόστος» από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και η «δικαιολογημένη δυσανασχέτηση» των πολιτών για την ακρίβεια.

Γεραπετρίτης: Η Κυβέρνηση πρέπει να συνδεθεί και πάλι με την κοινωνία
-

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δήλωσε πως «η Κυβέρνηση θα πρέπει να συνδεθεί και πάλι με την κοινωνία».

«Οι πολίτες ακούνε συνέχεια για ανάπτυξη και δικαιολογημένα θέλουν ένα μέρισμα από αυτήν. Πρέπει να γίνουν πράγματα στον τομέα της ακρίβειας και του πληθωρισμού», τόνισε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς γιατί η Κυβέρνηση δεν προχωρά στη μείωση του ΦΠΑ σε είδη βασικών αναγκών, είπε ότι αυτό γίνεται για δυο λόγους, «αφενός γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η μείωση αυτή θα φτάσει στους πολίτες και αφετέρου γιατί θα επιφέρει μια μείωση εσόδων που θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εντείνουμε τον αγώνα κατά της αισχροκέρδειας με συνεχείς και σαρωτικούς ελέγχους», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, επεσήμανε ότι «μόνο η ΝΔ μίλησε για την Ευρώπη κατά της διάρκεια της προεκλογικής περιόδου» και παρατήρησε ότι η έλλειψη ισχυρής αντιπολίτευσης είναι κακό καταρχήν για τη χώρα και βέβαια και για κάθε Κυβέρνηση «που κανονικά θα πρέπει να αισθάνεται πίεση».


«Η κοινωνία έστειλε το μήνυμα της στις εκλογές κι αυτό το μήνυμα ήταν ορατό και πριν  κλείσουν οι κάλπες», υπογράμμισε ο κ. Γερπαετρίτης.

«Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μας στοίχισε γιατί έγινε μια υπερπροβολή, την ώρα που ο κόσμος αντιμετώπιζε προβλήματα επιβίωσης και δυσανασχετούσε όταν πήγαινε στο σούπερ μάρκετ. Κατά τα άλλα ήταν ένα απαραίτητο νομοσχέδιο και ήταν και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», ανέφερε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση θα αλλάξει προσανατολισμό στρίβοντας το τιμόνι είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά, είπε ότι «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας. Λάβαμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Σε κάποιους που είχαν έπαρση, κόπηκαν τα φτερά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έρθουμε πιο κοντά στην κοινωνία» και πρόσθεσε ότι «είχαμε πρόβλημα αποτελεσματικότητας σε συγκεκριμένες πολιτικές».


Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις την Τετάρτη

Αμοργός: Συναγερμός για την εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στην έκτη θέση η Τζένγκο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ