Υγεία

25 Οκτωβρίου 2024 20:13

Εμβόλιο γρίπης - Επιστήμονες: Είναι απαραίτητο και γίνεται χωρίς συνταγή

Διάβασέ μου το...

Πόσοι διαφορετικοί ιοί και κίνδυνοι απειλούν τον πληθυσμό αυτή την στιγμή. Έκκληση από επιστήμονες για χορήγηση του εμβολίου για λόγους πρόληψης, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες.

Εμβόλιο γρίπης - Επιστήμονες: Είναι απαραίτητο και γίνεται χωρίς συνταγή
-

Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

"Κοκτέιλ" ιώσεων, γρίπης και κορονοϊού περιμένουν οι επιστήμονες το επόμενο διάστημα γι’ αυτό και θεωρούν πως ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι απαραίτητος, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.

Έως τώρα έχουν γίνει 382.000 δωρεάν αντιγριπικοί εμβολιασμοί απευθείας από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, ενώ επιπλέον 241.000 πολίτες εμβολιάστηκαν με τα ενισχυμένα εμβόλια που είναι για τους άνω των 65 ετών, προσκομίζοντας συνταγή από ιατρούς.

infoKARTES

Πέρυσι είχαν γίνει συνολικά 3,2 εκατομμύρια εμβόλια και φέτος στόχος είναι τα 3,4 εκατομμύρια.

infoKARTES

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Τα φαρμακεία κάνουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς συνταγή γιατρού». Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να προγραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τουςΟ Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας και Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε σχετικά: «Το πολύ μέχρι τις 10 Νοεμβρίου πρέπει να το κάνουν όλοι όσοι ενδείκνυται, διότι θέλει και 15 μέρες για να επιδράσει».

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους πολίτες και την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 580 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία

infoKARTES

 και 19 θάνατοι.

infoKARTES

Παράλληλα, αυτή την περίοδο είναι σε μεγάλη έξαρση εντεροϊοί και ρινοϊοί.

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: Καταδικάστηκε για αποπλάνηση της ανήλικης ανιψιάς του

Νεκρά βρέφη – Αμαλιάδα: Έκτο μωρό μπαίνει στο “κάδρο” της έρευνας

Καμένα Βούρλα: Διάρρηξη στο σπίτι της 84χρονης που δολοφονήθηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ