Υγεία

Σήμερα07:29 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα08:46

Υπερσυνταγογράφηση – Γιατρός στον ΑΝΤ1: Ήμουν ετοιμοθάνατος και γράφτηκαν 159 συνταγές από την IP μου

Διάβασέ μου το...

Κυκλώματα καταγγέλλει ένας από τους γιατρούς που ελέγχθηκε για υπερσυνταγογράφηση. Οι δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Υπερσυνταγογράφηση – Γιατρός στον ΑΝΤ1: Ήμουν ετοιμοθάνατος και γράφτηκαν 159 συνταγές από την IP μου
-

Γιατρός ο οποίος κατηγορείται για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων μέσω του ΕΟΠΥΥ μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται.

Ο γιατρός ισχυρίζεται αφενός ότι δεν έχει λάβει κάποιο μήνυμα από τον ΕΟΠΥΥ αφετέρου αρνούμενος τις κατηγορίες που τον επιβαρύνουν ότι, κάποιος άλλος χρησιμοποίησε το σύστημα συνταγράφησης υπό το όνομά του, αλλά δεν ήταν αυτός.

«Σε εμένα δεν επιδόθηκε κανένα μήνυμά του ΕΟΠΠΥ ούτε τηλεφωνικό ούτε γραπτό», είπε για να συμπληρώσει ότι, «έχω υπογεγραμμένο χαρτί από τον ΕΟΠΠΥ από δικαστικό επιμελητή στις 26/9», εξηγώντας ότι, στο χαρτί αυτό αναφερόταν πως είχε λάβει κλήσεις στις οποίες δεν είχε απαντήσει.

«Αφορούσε 70 συναλλαγές, 200 οι οποίες είχαν λάθος κωδικό και οι οποίοι τηλεφώνησαν σε ασθενείς και τους είπανε δεν τα "παίρνουμε" άρα δεν είναι κλεμμένα», ανέφερε και εξήγησε ότι, ο ίδιος δεν μπορεί να γράψει φάρμακα άλλης ειδικότητας.

Είπε επίσης ότι, βρέθηκαν συνταγές του στο Ίλιον και τον Ασπρόπυργο και παραδέχθηκε πως έχει ένα φαρμακείο με το οποίο συνεργάζεται ανταλλάσσοντας συνταγές, όπως «κάνουν πολλοί».

«Το λάθος είναι του ΕΟΠΥΥ, από τις 28 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου που εγώ ήμουνα μέσα ετοιμοθάνατος υπάρχουν 159 συνταγές οι οποίες έχουν το δικό μου ΙΡ», είπε και καταγγέλλοντας «κυκλώματα» σημείωσε ότι, «θα σκίσω τα κυκλώματα».  «Έκανα εγώ ιστορικό πρώτα έβλεπα ότι δεν υπήρχε πριν, του λέω ποιος το ‘γράψε;», είπε και κατέληξε πως, «έχω και εγώ μπράβους και η μάνα μου και ο πατέρας μου θα κλαίει εκεί που είναι».

Ειδήσεις σήμερα:

One Direction - Λίαμ Πέιν: Νεκρός βρέθηκε ο τραγουδιστής

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Παγκράτι: Πρώην υπάλληλος πάρκινγκ μαχαίρωσε τον εργοδότη κι έσκισε λάστιχα αυτοκίνητων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ