Υγεία

Χθες22:16

Σάμος: Νεκρός ένας μετανάστης - Ο διακινητές τον έριξαν στην θάλασσα

Διάβασέ μου το...

Αδίστακτοι οι διακινητές μεταναστών έσπρωχναν τους επιβάτες του σκάφους τους στη θάλασσα με σκοπό να φύγουν από το σημείο και να αποφύγουν την σύλληψη από το Λιμενικό.

Σάμος: Νεκρός ένας μετανάστης - Ο διακινητές τον έριξαν στην θάλασσα
-

Τις πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη 17.09 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου από κάμερα του επίγειου σταθμού παρακολούθησης του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ) για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους με μετανάστες επιβαίνοντες, το οποίο εκινείτο προς τις βορειοδυτικές ακτές της Σάμου. Ένα περιπολικό σκάφος του ΛΣ μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε το ταχύπλοο και προσπάθησε να το ακινητοποιήσει με τη χρήση ηχητικών και οπτικών σημάτων. Ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του περιπολικού και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο χειριστής του ταχυπλόου εκτελούσε επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του πληρώματος του περιπολικού. Ρίχτηκαν τότε προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου και τη σύλληψη των χειριστών του.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, εντοπίστηκαν στην ξηρά είκοσι επτά (27) μετανάστες, τους οποίους οι δύο χειριστές είχαν ρίξει στην θάλασσα πριν από τη καταδίωξη του ταχυπλόου. Οι μετανάστες κατάφεραν να βγουν στην ακτή της Σάμου με τις δικές τους δυνάμεις και είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως όμως δήλωσαν, υπήρχαν στη θάλασσα και άλλα άτομα. Στην περιοχή μετέβησαν δύο ταχύπλοα σκάφη του στρατού, το καθένα και με συνεπιβαίνον στέλεχος του ΛΣ, ένα πλωτό του ΛΣ καθώς και ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης/Παραρτήματος Σάμου με σκοπό τον εντοπισμό τους.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα εντοπίστηκαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν επιπλέον τρία άτομα καθώς και μία σορός άνδρα. Στην περιοχή μετέβη και ιδιωτικό εθελοντικό σκάφος με δύτη, το οποίο πραγματοποίησε έρευνες για τυχόν άτομα σε κίνδυνο με αρνητικά αποτελέσματα.

Συνολικά διασώθηκαν 30 μετανάστες (15 άντρες, 7 γυναίκες και 8 ανήλικοι). Οι διασωθέντες και η σορός μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καρλοβάσου και διατάχτηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Οι δύο συλληφθέντες χειριστές του ταχυπλόου σκάφους είναι πολίτες Τουρκίας και αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες ως οι διακινητές τους. Κατηγορούνται για

  • κακουργηματική μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός προσώπου
  • απείθεια
  • επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία και
  • είσοδο στη χώρα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Το Λιμεναρχείο Σάμου διενεργεί την προανάκριση.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεταναστευτικό - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Η κρυψώνα του κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών (βίντεο)

ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι νέοι διάλογοι, ο τρόπος δράσης και ο “βασικός παίκτης” (βίντεο)

Παρίσι: Εκρήξεις σε πολυώροφο κτήριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ