Υγεία

Χθες22:19

Δωρεά οργάνων: Μητέρα τριών παιδιών έδωσε ζωή με τον θάνατό της

Διάβασέ μου το...

«Έσπασε το φράγμα» των ετήσιων δωρεών οργάνων το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Δωρεά οργάνων: Μητέρα τριών παιδιών έδωσε ζωή με τον θάνατό της
-

Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί στο ΠΑΓΝΗ η διαδικασία λήψης οργάνων από μία 56χρονη μητέρα τριών παιδιών, η οποία με τη δωρεά της χάρισε ζωή σε συνανθρώπους της. Η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ οι κερατοειδείς των ματιών παρέμειναν στο ΠΑΓΝΗ για μεταμόσχευση.

Το περιστατικό αυτό προήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νευροχειρουργικής, όπου η άτυχη 56χρονη νοσηλευόταν για 8 ημέρες.

Αυτή η δωρεά είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το ΠΑΓΝΗ ξεπερνά για πρώτη φορά το φράγμα των επτά δωρεών, συμπληρώνοντας την 8η δωρεά από την αρχή του χρόνου, ένα νέο ορόσημο στην ιστορία του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη 12η δωρεά σε επίπεδο Ηρακλείου σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο. Γενικά η φετινή είναι μια χρονιά-σταθμός για τις δωρεές σε επίπεδο χώρας, με τα νοσοκομεία του Ηρακλείου να πρωταγωνιστούν!

Η επίτευξη αυτού του ορόσημου αποτελεί σημαντική επιτυχία όχι μόνο για το ΠΑΓΝΗ, αλλά και για την Κρήτη συνολικά. Το Ηράκλειο προσφέρει ελπίδα και ζωή σε ασθενείς που περιμένουν μια δεύτερη ευκαιρία, αναδεικνύοντας τη σημασία της δωρεάς οργάνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπελέρης: Ήταν μια σκευωρία και πρέπει να αποκαλυφθεί όσο χρόνο κι αν πάρει

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν και έκλεψαν μαθητή σε προαύλιο σχολείου

Βόλος - Κασσελάκης: Καλά, δεν υπάρχει πρωθυπουργός τα τελευταία πέντε χρόνια;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ