Υγεία

16 Μαΐου 2024 11:06

Εγκεφαλικό - Σταρόβας: Τα νέα για την υγεία του κι οι ευχές των φίλων του (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η σύντροφός του, συνάδελφοι, φίλοι αλλά και η... Ματίνα Παγώνη, μιλούν στο "Πρωινό" για την περιπέτεια του αγαπημένου καλλιτέχνη.

Εγκεφαλικό - Σταρόβας: Τα νέα για την υγεία του κι οι ευχές των φίλων του (βίντεο)
-

Σταθερά βελτιούμενη είναι, όπως αναφέρουν οι γιατροί, η υγεία του δημοφιλούς ηθοποιού και τραγουδιστή Δημήτρη Σταρόβα, ο οποίος αντιμετωπίζει μια περιπέτειε υγείας καθώς υπέστη αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Όπως είναι γνωστό ο ταλαντούχος καλλιτέχνης ένιωσε αιφνιδιαστική αδυναμία, ζάλη και αδιαθεσία, συμπτώματα που τον παρέπεμψαν στην υποψία πνευμονικής  εμβολής η οποία εν συνεχεία «παρακάμφθηκε» προς τον εγκέφαλο, και έλαβε τη μορφή αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Με τα πρώτα συμπτώματα και με πρωτοβουλία της συντρόφου του, Άννας Σταθάκη, ο κ. Σταρόβας απευθύνθηκε αμέσως στο Τζάνειο Νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε. Εκεί του χορηγήθηκε θρομβολυτική αγωγή, του παρασχέθηκε η κατάλληλη περίθαλψη με επακριβή τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων.

«Είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα. Έχει επαφή, μπορεί να επικοινωνήσει με μικρά νοήματα, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει καθόλου. Το παλεύει γιατί είναι δυνατός. Χρειάζεται ηρεμία», ενημέρωσε όσους αγωνιούν, η κ. Σταθάκη.

«Δεν φαινόταν να έχει τίποτα το τελευταίο διάστημα. Τον περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να γυρίσει κοντά μας αφού ξεπεράσει το, διαχειρίσιμο όπως μαθαίνω, πρόβλημα υγείας του. Πρόκειται για ένα αξιολάτρευτο πλάσμα. Έξω καρδιά, γενναιόδωρος, καλόκαρδος, ένας άνθρωπος που θες να τον έχεις ΄φιλο σου. Του εύχομαι ολόψυχα περαστικά: Μήτσο, να ξανάρθεις γρήγορα κοντά μας», δήλωσε τρυφερά στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα, η συνάδελφός του Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

«Η μέρα που το έπαθε ήταν για μένα μια δύσκολη μέρα. Ο Δημήτρης είναι σαν αδερφός μου και δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Από χθες μιλάμε ανά μισή ώρα με τη σύντροφό του την Άννα. Από τη μία πλευρά με πληγώνει πολύ η σκέψη για όσα πέρασε, από την άλλη θέλω να τον δω και δεν μπορώ ακόμα. Η καρδιά μου και η ψυχή μου είναι αδιάκοπα μαζί του και όλα θα πάνε καλά», μοιράστηκε από την πλευρά του ο αδελφικός του φίλος Γρηγόρης Αρναούτογλου.

«Η είδηση ήταν ένα σοκ για όλους μας, μακάρι ο Δημήτρης το συντομότερο να γίνει καλά» υπογράμμισε ο ηθοποιός Κώστας Κόκλας.

«Είδα τον Δημήτρη και μας καταλαβαίνει μια χαρά. Μέχρι που κάναμε και τα δικά μας αστεία. Του εύχομαι πραγματικά, ό,τι καλύτερο», επισήμανε ο ηθοποιός Μιχάλης Παπαδημητρίου.

Σε μια ιδιαίτερη τοποθέτηση για το ζήτημα προχώρησε η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου. Αφού εξέφρασε την λύπη της και ελπίδα της να μην είναι κάτι σοβαρό και αφού χαρακτήρισε τον κ. Σταρόβα «φοβερό πλάσμα, μεγάλη καρδιά, σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο», η κ. Γερασιμίδου αποκάλυψε ότι και η ίδια είναι υποστεί ανάλογο ισχαιμικό επεισόδιο πριν από λίγο καιρό «Γενικώς να προσέχουμε. Να μην πληγώνουμε ο ένας τον άλλον. Κινδυνεύουμε λίγο περισσότεροι όσοι είμαστε πράγματι τίμιοι και ευαίσθητοι άνθρωποι και δεν προσποιούμαστε κάτι τέτοιο. Το δικό μου επεισόδιο οφειλόταν στη στεναχώρια μου, διότι είχα υποστεί, εγώ προσωπικά και το θέατρό μας, μια συκοφαντική δυσφήμιση», προσέθεσε.

Τη δική της συμβολή στη συζήτηση έδωσε και η Ματίνα Παγώνη, η οποία είπε: «Περαστικά στον Δημήτρη Σταρόβα, είναι πολύ αξιόλογος και συμπαθής. Τα εγκεφαλικά επεισόδια θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση και κυρίως γρήγορη μεταφορά στο νοσοκομείο, όπου πρέπει να γίνει άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού με συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Έτσι έδρασε αυτή η φοβερή ομάδα του Τζανείου Νοσοκομείου, κι έτσι ο κ. Σταρόβας θα βρεθεί σε λίγες μέρες υγιής στο σπίτι του. Χρειάζονται μόνο λίγα 24ωρα με ηρεμία και ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά. Ήδη η εικόνα του έχει βελτιωθεί, χρειάζονται όμως άλλα 2-3 εικοσιτετράωρα για τη συνολική εκτίμηση της κλινικής του εικόνας. Οι παράγοντες κινδύνου των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων είναι το στρες, τα περιττά κιλά, το κάπνισμα, η υπέρταση, καθώς επίσης και τυχόν υποκείμενοι επιβαρυντικοί παράγοντες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Τα συμπτώματα είναι η ξαφνική ζάλη, αδιαθεσία, αδυναμία».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία - Μενίδι: Οι τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, το panic button και οι μαρτυρίες (βίντεο)

“The 2Night Show” - Λένα Μαντά: Η αρρώστια του συζύγου της και η πλήρης ανατροπή στην ζωή τους (βίντεο)

Μητσοτάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν έχουν σχέση με την Τουρκία