Υγεία - Περιβάλλον

24 Φεβρουαρίου 2021 18:38 Τελευταία ενημέρωση : 24 Φεβρουαρίου 2021 20:36

Κοτανίδου: “Καμπανάκι” για το δημόσιο σύστημα Υγείας

Διάβασέ μου το...

Τεράστια η πίεση στο ΕΣΥ, σύμφωνα με την καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας.

Κοτανίδου: “Καμπανάκι” για το δημόσιο σύστημα Υγείας
-

"Εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Ανταπεξήλθε μέχρι τώρα στην άνιση μάχη με τον κορονοϊό", τόνισε η Αναστασία Κοτανίδου. 

Διευκρίνισε ότι ουδείς ασθενείς έμεινε εκτός ΜΕΘ, προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ είναι τεράστια. Υπογράμμισε ότι  στην Αθήνα υπάρχει, πλέον, πρόβλημα τοσο στις ΜΕΘ - COVID, όσο και στις απλές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Η καθηγήτρια απηύθηνε έκκληση στους πολίτες "να κρατηθούν στα σπίτια τους", αναγνωρίζοντας,  πάντως , πως "όλοι είναι κουρασμένοι". 

Παράλληλα, τόνισε πως αντιλαμβάνεται ότι "δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown" και ότι "ο κόσμος έχει κουραστεί, δεν μπορεί να τηρήσει με τον ίδιο τρόπο το lockdown". Ωστόσο, όπως είπε αναφερόμενη στο εμβόλιο "αυτή τη στιγμή έχουμε ένα όπλο το οποίο θα μας βγάλει στο φως ελπίζοντας ότι θα κάνουμε φέρος Πάσχα".

Σε ότι αφορά τα νούμερα και την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκτίμησε ότι αυτά είναι "πολύ άσχημα" παρά το lockdown.

Ξεκαθάρισε τέλος, πως, είναι μικρό το ποσοστό παιδιών που νοσούν με κορονοίό στην χώρα μας και ότι επανακάμπτουν πολύ γρήγορα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ