Υγεία - Περιβάλλον

14 Ιανουαρίου 2021 14:46 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιανουαρίου 2021 20:18

Εμβόλιο Sinovac: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στην Τουρκία

Διάβασέ μου το...

Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση έκανε το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εμβόλιο Sinovac: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στην Τουρκία
-

Ξεκίνησε την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Τουρκία με το κινέζικο εμβόλιο CoronaVac, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι ο πρώτος μετά τον υπουργό Υγείας που εμβολιάζεται για να δώσει το… καλό παράδειγμα στους πολίτες του, όπως το είχε άλλωστε υποσχεθεί.

Το κινέζικο εμβόλιο έλαβε την «έγκριση επείγουσας χρήσης» μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων από την Υπηρεσία Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών της Τουρκίας. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην Ινδονησία, έχει ένα εκτιμώμενο ποσοστό επιτυχίας 65%, όμως, τονίζεται ότι το δείγμα των ανθρώπων – μόλις 1.620 άτομα – είναι πολύ μικρό για να εξάγει ασφαλή αποτελέσματα. Το εμβόλιο δοκιμάστηκε και στην Τουρκία - επίσης σε μικρό δείγμα - όπου κατέγραψε ποσοστό επιτυχίας 91,25%. Στη δε Βραζιλία, όπου δοκιμάστηκε σε ένα σχετικά μεγάλο δείγμα – 13.000 άνθρωποι – οι πληροφορίες για το ποσοστό επιτυχίας είναι αντικρουόμενες και τοποθετούν το ποσοστό στο 50%.

Σήμερα πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στην Τουρκία, έκαναν το εμβόλιο πάνω από 240.000 υγειονομικοί. «Η Τουρκία διαθέτει μια ισχυρή υποδομή στην εφαρμογή προγράμματος εμβολιασμού. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πιστεύουν και υποστηρίζουν αυτή τη δύναμη. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, εάν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, σε ανάρτηση του στο Twitter, στο οποίο παραθέτει και τον σχετικό σύνδεσμο https://covid19asi.saglik.gov.tr όπου δημοσιεύεται ο αριθμός των εμβολιασμένων.

Οι Τούρκοι πολίτες, που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, θα κλείνουν ραντεβού στα αρμόδια νοσοκομεία. Μετά το εμβόλιο, υποχρεούνται να παραμένουν στο νοσοκομείο για 15 λεπτά για τυχόν παρενέργειες.

Ερντογάν - εμβόλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ