Υγεία - Περιβάλλον

22 Οκτωβρίου 2019 23:47

“Παραλύει” η δημόσια Υγεία

Διάβασέ μου το...

“Αιτία πολέμου” η εργασία ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Απεργία και συγκεντρώσεις στην Αθήνα.

“Παραλύει” η δημόσια Υγεία
-

Κλειστός, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ο χώρος της υγείας την Τετάρτη. 

Συνδικαλιστικές ενώσεις γιατρών και λοιπών εργαζόμενων στο σύστημα δημόσιας υγείας διαμαρτύρονται  για την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία. 

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία, αντιδρώντας στις «ανθυγιεινές μεταρρυθμίσεις που ήρθε με φόρα να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο έδαφος που της έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». 

Χαρακτηρίζει, δε, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ως «πρόθυμο σύμμαχο της κυβέρνησης που πρωτοστατεί στην προώθηση των αντιδραστικών σχεδιασμών για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας». 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) θεωρεί «αιτία πολέμου» την εργασία ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και ζητεί μόνο προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 

Η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει «πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ» με αφετηρία την Πλατεία Μαβίλης, το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, στις 8.30πμ, και κατάληξη το Υπουργείο Υγείας.