Κοινωνία

23 Απριλίου 2024 09:35 Τελευταία ενημέρωση : 23 Απριλίου 2024 16:59

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)
-

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε έκταση του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα, με την Πολιτική Προστασία να εκδίδει 112 για εκκένωση του οικισμού του Ναυστάθμου.

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα στη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί στην περιοχή του κόμβου Ναυστάθμου στα Χανιά στην περιοχή της Σούδας, σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

 Νωρίτερα, μέσω του 112, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους. Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης αποφάσσε την εκκένωση των σχολικών κτιρίων του A' και Γ' Παιδικού Σταθμού Σούδας, του 1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Σούδας, του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Σούδας, καθώς και του Γυμνάσιου και Λυκείου Σούδας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πυρκαγιά είναι χωρίς ενεργό μετωπο και χάρις στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το μέτωπο "κόπηκε" μέσα σε 2 ώρες, παρά τους ισχυρούς ανέμους που δυσχαιρεναν το εργο της κατάσβεσης.

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπιζονται μόνο μικρές καύσεις εντός της καμένης περιοχής και δεν έχει κατγραφεί καμία ζημιά σε υποδομές και κατοικίες. Ο άνεμος παραμένει ισχυρός στα 8 μποφόρ.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά και μερικώς και δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε επέστρεψαν όλοι οι ασθενείς.

Φωτιά - Σούδα - Χανιά

Τα παιδιά από τον παιδικό Σταθμό στη Σούδα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γήπεδο σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο και τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Φωτιά - Σούδα - Χανιά

Φωτιά - Σούδα - Χανιά

Φωτιά - Σούδα - Χανιά

Στο συμβάν επιχειρούν σύμφωνα με την ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από δυνάμεις που διέθεσε το Πολεμικό Ναυτικό του Ναυστάθμου, εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”

Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο)

Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ