Παράξενα

01 Ιουλίου 2024 08:39 Τελευταία ενημέρωση : 01 Ιουλίου 2024 10:07

Φωτιά - Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι κάτω από το πύρινο μέτωπο! (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Απίστευτες εικόνες από τη φλεγόμενη Ζάκυνθο, όπου το πανηγύρι που είχε στηθεί δεν σταμάτησε ούτε λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Φωτιά - Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι κάτω από το πύρινο μέτωπο! (βίντεο)
-

Απίστευτες εικόνες από τη Ζάκυνθο, όπου την ώρα της φωτιάς στην Αγία Μαρίνα, όπου καιγόταν το δάσος, πανηγύρι που είχε στηθεί από κάτω, δεν σταμάτησε.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Forecast Weather Greece, φαίνεται το πανηγύρι, με τη μουσική κανονικά να παίζει και κόσμο να εξακολουθεί να κάθεται αλλά και να χορεύει, ενώ ακριβώς από πάνω καιγόταν το δάσος.

Η πυρκαγιά μαίνεται στην Αγία Μαρίνα και αν και είναι σε καλύτερη κατάσταση, παραμένει κρίσιμη.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος που εκδόθηκε στις 09:30, «Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, τις βραδινές ώρες χθες, Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Αγία Μαρίνα, στη νήσο Ζάκυνθο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τρεις (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστών με μία (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και τέσσερα (4) οχήματα, που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί πέντε (5) αεροσκάφη και ένα (1) ελικόπτερο. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.».

Σε ενημέρωση που έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ζακύνθου αναφέρεται: «Σε λίγο καλύτερη αλλά κρίσιμη μεν κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο νησί μας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Έως τώρα το μεγαλύτερο μέρος που καίγεται είναι σε απροσπέλαστο σημείο. Ύστερα από την επικοινωνία όμως που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, μας ενημέρωσε για 2 ερπυστριοφόρα που θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμους στον ορεινό όγκο την δεδομένη χρονική στιγμή 2:20πμ. Η υπηρεσία μας από την στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή της με 4 δικές της υδροφόρες, τριών(3) ιδιωτών και δικά της σκαφτικά μηχανήματα ήταν στο σημείο από νωρίς και παραμένει. Αναμένουμε την συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες».

Ειδήσεις σήμερα:

IRIS - Επιχειρήσεις: Παράταση για την σύνδεση με το σύστημα άμεσων πληρωμών

Copa America - Εκουαδόρ: Στα προημιτελικά μετά από επεισοδιακό φινάλε (βίντεο)

Ακρίβεια - Τροπολογία: Παράταση στα μέτρα για τις τιμές, αύξηση στα πρόστιμα για παραβάτες


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ