Πολιτισμός

06 Δεκεμβρίου 2021 10:16

Δημήτρης Λινός: Χειροτονήθηκε ιερέας ο σύζυγος της Αθηνάς Λινού

Διάβασέ μου το...

Διπλή χειροθεσία μέσα στο Σαββατοκύριακο για τον διακεκριμένο καθηγητή Ιατρικής, παρουσία της πρεσβυτέρας Αθηνάς Λινού και μελών της μεγάλης οικογένειας τους.

Δημήτρης Λινός: Χειροτονήθηκε ιερέας ο σύζυγος της Αθηνάς Λινού
-

Ο καταξιωμένος καθηγητής χειρουργικής, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (συνταξιούχος), Διευθυντής του «Υγεία» στην χειρουργική και με σπουδές στο Χάρβαντ, ο Δημήτρης Λινός, χειροτονήθηκε ιερέας.

Ο κ. Λινός, σύζυγος της Καθηγήτριας Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, η οποία είναι πλέον πρεσβυτέρα, το Σάββατο χειροτονήθηκε διάκονος στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς, ενώ την Κυριακή το πρωί ακολούθησε η χειροτονία του ως ιερέα στην Ιερά Μονή Παναγία Ταξιαρχών Πηλίου.

Χειροτονήθηκε, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, Ιγνάγιο, με τον οποίο συλλειτούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Αγιάς, Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Μακρής και ο Εφημέριος της Ανατολής και της Ι.Μ., Πρωτοπρεσβύτερος Ρίζος Κομήτσας.

Δημήτρης Λινός

Η οικογένεια Λινού ήθελε η τελετή να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και η προσωπική τους στιγμή να μην δημοσιοποιηθεί. Γι’ αυτό και επέλεξαν τις δυο αυτές μονές για τη χειροτονία. Με το γυναικείο μοναστήρι, μάλιστα, έχουν μακρόχρονη σχέση με την ηγούμενη Θεοδέκτη.

Ιερά Μονή Παναγία Ταξιαρχών Πηλίου

Μετά την χειροτονία του, πάντως, ο Δημήτρης Λινός θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιατρική.

Ο κ. Λινός ήταν ανέκαθεν πολύ πιστός και δεν έχανε την ευκαιρία να υπογραμμίζει την σημασία της πίστης σε πολλά άρθρα του. Για πολλούς πάντως αποτελεί έκπληξη η επιλογή του.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στη Λακωνία: έπνιξε τη γυναίκα του

Associated Press: Οι καλύτερες φωτογραφίες για το 2021

Γεωργαντάς - Εμβόλιο: θα μειωθεί η αναμονή για την τρίτη δόση