Καιρός

Χθες19:47

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες, βροχές και ομίχλη την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν τα εντονότερα φαινόμενα την Δευτέρα. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την επικράτεια.

-

Γενικά αίθριος θα είναι τη Δευτέρα ο καιρός και μόνο στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος και στα ανατολικά τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 με 28 και τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως 25 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Cassandra”: “Κόπηκε” δρόμος στην Αμφιλοχία (εικόνες)

Λευκάδα: 17χρονος επιτέθηκε με λοστό στον πατέρα της κοπέλας του

ΗΠΑ - Λευκός οίκος: Άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί σε διαδήλωση για τη Γάζα (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ