Καιρός

Χθες19:26

Καιρός: Ζέστη και ήλιος το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Λίγες ομίχλες θα υπάρξουν τις πρωινές και βραδινές ώρες. Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Θα επικρατήσει αίθριος καιρός σε όλη χώρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σχηματισθούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και τα Κύθηρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 και τοπικά στην ανατολική Στερεά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη Θα υπάρξει καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο καιρός προβλέπεται να είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα δούμε καιρό γενικά αίθριο, με τοπικά περιορισμένες ορατότητες και ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσει καιρός αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Στα δυτικά προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση.Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Νεκρή σε σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)

Η κλιματική κρίση διπλασιάζει την πιθανότητα σφοδρών βροχοπτώσεων

Ηράκλειο: Μαθητής έστησε καρτέρι και έδειρε τον διευθυντή του σχολείου του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ