Καιρός

Χθες20:02

Καιρός: μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι εντονότερες βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, στο βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4, στο Αιγαίο 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 19 έως 32 με 33, τοπικά στη Θεσσαλία τους 34 βαθμούς Κελσίου και στα βορειότερα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη ως προς την ελάχιστη. Στη νησιωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και το μεσημέρι - απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά το μεσημέρι - απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στην Εύβοια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια, δυτικά και νότια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 32 με 34, στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική - Λούνα παρκ: Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πήρε φάκελο με νέα στοιχεία

Μπελέρης: Ελεύθερος ο Ευρωβουλευτής - Δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης

Παραολυμπιακοί: Ο Τζούνης πήρε το χάλκινο στη δισκοβολία


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ