Καιρός

21 Ιουνίου 2024 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιουνίου 2024 07:02

Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται υψηλότερες οι θερμοκρασίες και ισχυρότεροι άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού αναλυτικά για κάθε περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι την Παρασκευή ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων και βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων και από αργά το απόγευμα αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια πρόσκαιρα από τις μεσημβρινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

 Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 21 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κρήτη: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτου σε δέντρο (εικόνες)

Copa America: Ο “Μέσι” χάρισε την πρώτη νίκη στην Αργεντινή (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ