Καιρός

14 Ιουνίου 2024 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιουνίου 2024 07:07

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και σκόνη την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Μεταβολή στο σκηνικό του καιρού την Παρασκευή. Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση.

-

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή. Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Στα βορειοανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο και τη Κρήτη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει γενικά μικρή πτώση. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αρχικά νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τα φαινόμενα θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα στα νότια τις πρωινές ώρες θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 με 34 στα νησιά Ιονίου και στα ηπειρωτικά έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 με 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στην Κρήτη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 με 36 και στην Κρήτη έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 με 36 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις Σποράδες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εξάρχεια: Επεισόδια και τραυματισμοί αστυνομικών

Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 171 σημεία

Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: Η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από εμένα δεν αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ