Καιρός

22 Μαΐου 2024 06:09

Καιρός: τοπικές βροχές και ζέστη την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πού θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές την Τετάρτη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης το πρωί. Σταδιακή μείωση των συγκεντρώσεων της αφρικανικής σκόνης αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς και στην Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι ανεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες κυρίως μετά το μεσημέρι, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 με 29 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, την Δυτική Στερεά Ελλάδα, την Δυτική Πελοπόννησο και τα Νησιά του Ιονίου ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Εύβοια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά μικρής διάρκειας βροχές και σταδιακά γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στην Κρήτη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 και στην Κρήτη έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αρχικά νεφώσεις και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 και στο νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα βορειοανατολικά αναμένονταΙ λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται τις απογευματινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και την νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 28 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 32 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιλκίς - Πατέρας κτηνοτρόφου: Ήθελαν να λιντσάρουν το παιδί μου, όχι να το κλέψουν

Νέος Μαρμαράς: άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα

Conference League: Όλα τα μέτρα για τον τελικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ