Καιρός

21 Μαΐου 2023 06:09

Εκλογές – Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές οι ψηφοφόροι θα «βραχούν» και ποιες ώρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

-

Για την Κυριακή, ημέρα των εκλογών αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και γρήγορα στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο (από Κεφαλονιά και νοτιότερα) και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμοί Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο (από Κεφαλονιά και νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Πελοπόννησο οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια αρχικά από δυτικές και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική και νότια χώρα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Η Ελλάδα στις κάλπες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κωνσταντίνου και Ελένης: Η ζωή και το έργο των Ισαποστόλων

Ζωγράφου: Επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη - Τραυματίστηκε αστυνομικός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ