Καιρός

20 Μαΐου 2023 06:07

Εκλογές: - Καιρός: Σάββατο με συννεφιά, βροχές και μπόρες

Διάβασέ μου το...

Που προβλέπονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή των εκλογών. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στη Μακεδονία και στη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 45μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες  καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα στην Κρήτη και βαθμιαία στις Κυκλάδες θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή των εκλογών

Αρχικά στο Ιόνιο, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, όπου από το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς και κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Κρήτη: Νέα δόνηση τη νύχτα

Goldman Sachs: H Ελλάδα στο κατώφλι της ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ