Καιρός

24 Μαρτίου 2023 06:20

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα σήμερα. Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυική Πελοπόννησο, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού το Σάββατο

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε ολόκληρη χώρα, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ