Καιρός

17 Ιανουαρίου 2023 06:07

Καιρός: βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, στα δυτικά, στα βόρεια και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, θα υποχωρήσει ο παγετός και οι μέγιστες τιμές του υδράργυρου θα φτάσουν στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και κατά τόπους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και τη νότια Πελοπόννησο. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, στα νότια 5 με 7 και στα βόρεια 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα νότια έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Μακεδονία, στην Θράκη, στην δυτική και στην κεντρική Στερεά, στην δυτική Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά και στα νότια και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κίνα: Ο πληθυσμός μειώθηκε για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια

Κερατέα: Σορός σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ