Καιρός

15 Νοεμβρίου 2022 06:08

Καιρός: τοπικές νεφώσεις, ομίχλες και βοριάδες την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, στα δυτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα κεντρικά και τα βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς. Στις ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στις Κυκλάδες το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά το πρωί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στις Κυκλάδες το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια το πρωί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη, στα δυτικά, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στην ανατολική νησιωτική χώρα και στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, οι οποίες τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Missing alert για 33χρονο

MyΘέρμανση - Επίδομα θέρμανσης: “Φωτιά” στο Taxis από τις αιτήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ