Καιρός

09 Σεπτεμβρίου 2022 06:09

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, εντάσεως 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει τους 29 με 31 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 2 με 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, όπου τις απογευματινές ώρες πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3-5 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά με μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σχηματισθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα κεντρικά και τα νότια, 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα προβλέπεται, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα κεντρικά και νότια, 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ