Καιρός

27 Αυγούστου 2022 07:09 Τελευταία ενημέρωση : 27 Αυγούστου 2022 08:11

Άστατος καιρός με μπόρες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο προβλέπεται σχετικά βελτιωμένος καιρός, σχεδόν σε όλη την χώρα. Στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Στη νησιωτική χώρα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Αυξημένα θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας και τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν τους 32 με 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες,  οπότε και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι, έως 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετρό: Ποιοι σταθμοί είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο

Diamond League Λοζάνης - Στεφανίδη: ενοχλήσεις την κράτησαν εκτός βάθρου

Ενέργεια: αύξηση κατανάλωσης σε καύσιμα - ρεύμα το 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ