Καιρός

27 Ιουλίου 2022 06:39 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιουλίου 2022 08:07

Καιρός: Καύσωνας με μπόρες και καταιγίδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο θα δείξει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές κυρίως ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Στην Μακεδονία όμως, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι-απόγευμα στα νότια τοπικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία και πιθανώς στα υπόλοιπα. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην Μακεδονία, στην Ήπειρο και στην Θεσσαλία, αναμένονται την Πέμπτη, λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδεςΟι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Champions League - Ολυμπιακός: μονόδρομος η νίκη επί της Μακάμπι Χάιφα

Missing Alert: που βρέθηκε ο 13χρονος αγνοούμενος

Φιλιππίνες: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ “ταρακούνησε” την χώρα (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ